Одним із найпростіших видів випічки вважається заливний пиріг. Тісто для страви готується за лічені хвилини – достатньо просто перемішати інгредієнти виделкою. Потім сумішшю заливають начинку і запікають усе це в духовці. Рецепт одночасно простий і геніальний. Одного такого виробу вистачить, щоб нагодувати всю сім’ю.
Своїм рецептом випічки поділилася в TikTok кулінарна блогерка cook_julija_simonchuk. За словами кулінарки, начинка може бути якою завгодно – м’ясо, риба, сир, овочі або навіть щось солодке. У відео показано заливний пиріг із капустою.
Інгредієнти для начинки знадобляться такі:
- половина головки капусти;
- одна цибулина;
- одна морква;
- три столові ложки олії;
- сіль, перець, спеції за смаком.
Продукти для тіста:
- триста мілілітрів кефіру;
- три яйця;
- двісті грамів борошна;
- чотири столові ложки олії;
- щіпка соди;
- щіпка солі;
- кунжут для прикрашання.
Приготування:
1. Для начинки дрібно нарізаємо цибулю та натираємо моркву. На гарячій пательні з олією обсмажуємо овочі до золотистого кольору (близько 5 хвилин). Дрібно шаткуємо капусту, додаємо в сковороду. Солимо, перчимо і тушкуємо майже до готовності (близько 20 хвилин) на невеликому вогні.
2. Для тіста змішуємо у великій мисці всі інгредієнти: кефір, яйця, сіль, олію. Щоб заливний пиріг на кефірі був пухким, не забудьте додати соду. Всипаємо борошно і збиваємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок.
3. Увімкніть розігріватися духовку до 180°. Форму для випічки накрийте пергаментом. Вилийте половину тіста. На нього розподіліть капустяну начинку. Потім долийте решту тіста і посипте кунжутом.
4. Випікайте заливний пиріг на кефірі з капустою близько 30 хвилин. Готовність можна перевірити за золотистою скоринкою і сухою зубочисткою. Якщо берете для начинки м’ясо або рибу, то їх потрібно додавати вже в готовому вигляді.