Випічка з яблуками давно стала візитною карткою осінньо-зимового періоду, адже в холодні вечори завжди хочеться затишних десертів.
Існує багато різних способів, як приготувати яблучний пиріг. У багатьох країнах світу є свої рецепти цієї випічки. Ми підібрали цікавий французький рецепт. Готуючи за ним, у вас вийде відмінна солодка випічка.
Готується цей яблучний пиріг на молоці. Фрукти можна брати будь-які, які вам подобаються.
Для випічки треба взяти:
- 900 грамів яблук;
- 70 грамів борошна;
- 100 мілілітрів молока;
- два яйця;
- 50 грамів цукру;
- чайну ложку ванільного цукру;
- чайну ложку розпушувача;
- дрібку солі;
- 20 грамів вершкового масла;
- 20 мілілітрів лимонного соку.
1. У мисці збиваємо яйця із сіллю, цукром і ваніллю до світлої маси. Розтоплене вершкове масло і молоко кімнатної температури вливаємо в тісто і змішуємо.
2. Просіваємо в миску борошно та розпушувач. Добре збийте тісто, щоб не було грудочок. Воно буде досить рідке.
3. Духовку розігріваємо до 180 градусів. У цей час чистимо від шкірки яблука і нарізаємо їх тонкими слайсами. Чим тонше вийде, тим – краще. Полийте фрукти лимонним соком.
4. Пересипаємо яблука в тісто і добре перемішуємо.
5. Форму вистилаємо пергаментом і змащуємо. Переміщаємо тісто з яблуками туди і випікаємо близько 50 хвилин.
6. Пиріг охолоджуємо у формі, а потім прибираємо на кілька годин у холодильник. Потім можна діставати, нарізати на порційні шматочки і прикрасити перед подачею.