Рецепт дня: Французький яблучний пиріг

Випічка з яблуками давно стала візитною карткою осінньо-зимового періоду, адже в холодні вечори завжди хочеться затишних десертів.

Існує багато різних способів, як приготувати яблучний пиріг. У багатьох країнах світу є свої рецепти цієї випічки. Ми підібрали цікавий французький рецепт. Готуючи за ним, у вас вийде відмінна солодка випічка.

Готується цей яблучний пиріг на молоці. Фрукти можна брати будь-які, які вам подобаються.

Для випічки треба взяти:

  • 900 грамів яблук;
  • 70 грамів борошна;
  • 100 мілілітрів молока;
  • два яйця;
  • 50 грамів цукру;
  • чайну ложку ванільного цукру;
  • чайну ложку розпушувача;
  • дрібку солі;
  • 20 грамів вершкового масла;
  • 20 мілілітрів лимонного соку.
Приготування:

1. У мисці збиваємо яйця із сіллю, цукром і ваніллю до світлої маси. Розтоплене вершкове масло і молоко кімнатної температури вливаємо в тісто і змішуємо.

2. Просіваємо в миску борошно та розпушувач. Добре збийте тісто, щоб не було грудочок. Воно буде досить рідке.

3. Духовку розігріваємо до 180 градусів. У цей час чистимо від шкірки яблука і нарізаємо їх тонкими слайсами. Чим тонше вийде, тим – краще. Полийте фрукти лимонним соком.

4. Пересипаємо яблука в тісто і добре перемішуємо.

5. Форму вистилаємо пергаментом і змащуємо. Переміщаємо тісто з яблуками туди і випікаємо близько 50 хвилин.

6. Пиріг охолоджуємо у формі, а потім прибираємо на кілька годин у холодильник. Потім можна діставати, нарізати на порційні шматочки і прикрасити перед подачею.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *