Салат із крабовими паличками та яйцями – незмінна класика будь-якого святкового столу. Настільки ця страва вже стала буденною, що готують її не лише на Новий рік чи день народження, а й у повсякденності, за бажанням. Проте є рецепт ще цікавіший – салат схожий на крабовий, але тільки в сто разів смачніший.
Салат із крабовими паличками по-новому готується дуже швидко, навіть ще простіше, ніж класичний “Крабовий”, але гастрономічні враження від нього набагато яскравіші.
Інгредієнти:
- пачка морського коктейлю або кальмарів;
- пачка крабових паличок;
- ікра червона 50+50 г;
- 150 грамів сиру;
- три яйця;
- один зубчик часнику;
- майонез;
- сіль, перець.
1. Круто відварити яйця, остудити і почистити їх. Потім натерти їх на тертці, так само вчинити із сиром.
2. Морський коктейль або кальмари дістати з пачки, злити олію. Якщо використовуєте сирий кальмар, то його попередньо потрібно відварити 2-3 хвилини.
3. У мисці змішати морепродукти, терті яйця, крабові палички, розібрані на волокна, 50 г ікри, часник, пропущений через прес. Заправити інгредієнти майонезом, посолити, поперчити і перемішати.
4. Салат можна подавати в такому вигляді, посипавши сиром і прикрасивши ікрою, що залишилась, а можна підійти до процесу творчо, особливо якщо страва призначена для новорічного столу.
5. Поставте на плоску тарілку кулінарне кільце, викладіть всередину салат, зверху посипте його тертим сиром і приберіть у холодильник щонайменше на 20-30 хвилин, щоб він настоявся, а потім, просто перед подачею, посипте сиром і прикрасьте ікринками.