Мариновану капусту можна робити і влітку, і взимку – овоч продається в магазинах практично цілий рік, лише ціна на нього відрізняється залежно від сезону. Проте, якщо ви хочете, щоб хрустка маринована цвітна капуста була на вашому столі – швидше записуйте найвдаліший рецепт.
Пікантна закуска, яка точно сподобається всім українцям – готується дуже просто, а задоволення отримаєте колосальне.
Інгредієнти:
- 1 кг цвітної капусти;
- 0.5 кг болгарського перцю;
- 0.5 кг моркви;
- пучок петрушки;
- 200 мл соняшникової олії;
- 170 мл 9% оцту;
- 250 гр цукру;
- 2-3 ст.л солі;
- 6 зубчиків часнику;
- 1 ч.л меленого перцю;
- 1 л охолодженої перевареної води.
1. Свіжу цвітну капусту потрібно розібрати на суцвіття, промити під проточною водою.
2. Моркву почистити, натерти на тертці або нарізати тонкою соломкою, так само точно вчинити з перцем. Подрібнити часник, а петрушку нашаткувати.
3. У невеликій каструлі закип’ятити півтора літра води, опустити туди капусту, дочекатися, доки рідина знову закипить, і проварити її 5 хвилин, потім відкинути на сито й остудити.
4. В окремій мисці зробити маринад, змішати літр холодної перевареної води, олію, оцет, сіль, цукор, перець, часник, ретельно перемішати до розчинення.
5. У пластикову миску викласти остиглу капусту, моркву, перець і петрушку, залити маринадом, перемішати. Миску накрити харчовою плівкою і поставити ємність у холодильник на ніч, щоб овочі замаринувалися. До ранку у вас буде готова маринована цвітна капуста – рецепт, як бачите, елементарний, але закуска виходить дуже смачною.