Рецепт дня: Ліниві вареники з картоплею

Серед українських страв однією з найулюбленіших у народі вважаються вареники. Мабуть, немає українця, який їх би не хотів. Але не всім вистачає часу, щоб вимісити тісто та підготувати начинку.

На щастя, існує спрощений варіант знаменитих ласощів. Знаючи, як приготувати ліниві вареники, ви зможете зліпити цілу гору виробів усього за 20 хвилин. Такий сніданок обожнюють діти, а батьки цінують його за простоту і дешевизну.

Для цієї страви вам знадобиться картопляне пюре. Можна приготувати його зараз або взяти вчорашнє.

Інгредієнти:

  • 350 грамів картоплі;
  • 1 яйце;
  • 5-6 столових ложок борошна;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • перець і сіль за смаком.

Приготування:

1. Картопляне пюре підігрійте, вмішайте в нього яйце і шматочок масла. Додавайте борошно по одній ложці, поки тісто не стане густим, податливим і трохи липким. Розмішайте масу до однорідності, щоб не було грудочок.

2. Сформуйте ковбаски та наріжте ножем на окремі вироби.

3. Варіть ліниві вареники в підсоленому окропі за постійного помішування, поки вони не спливуть. Потім готуйте ще приблизно 4 хвилини і дістаньте з каструлі.

Подавати страву рекомендується зі сметаною та смаженою цибулею.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *