Каменчанам напомнили, как не стать жертвой торговли людьми

30 липня, у Всесвітній день протидії торгівлі людьми, у Кам’янському відбулась інформаційно-просвітницька акція. 

У центральному парку культури та відпочинку спеціалісти департаменту соціальної політики міської ради спільно з фахівцями Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги та представниками Південного районного відділу філії Державної установи «Центр пробації у Дніпропетровській області» спілкуючись з перехожими розповідали про основні форми та способи втягнення в експлуатацію. Особливий акцент було зроблено на проблемі трудової експлуатації та приверненні уваги тих містян, які вирішили шукати кращої долі шляхом працевлаштування за кордоном.

Головна мета акції – підвищення обізнаності суспільства щодо проблеми торгівлі людьми. Адже, незважаючи на те, що епоха держав, заснованих на рабовласницькому устрої, давно залишилася в минулому антилюдяні і злочинні дії сьогодні відбуваються абсолютно у всіх куточках світу. Тіньова злочинна сфера в багатьох державах отримала масовий характер, а жертвами работоргівлі найчастіше стають незахищені верстви населення.

Фахівці департаменту соціальної політики міської ради, під координацією якого пройшов захід, нагадують, що небезпеку видно не одразу, а приваблива пропозиція з працевлаштування може виявитись пасткою торгівців людьми.

Стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!!!

Станом на сьогодні по Дніпропетровській області 6 осіб отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. З них: 1 – жінка, 5 – чоловіки. За період із 2012 року у Дніпропетровській області такий статус надано 59 особам.
Кожен постраждалий має право на допомогу!

Для отримання допомоги чи консультації звертайтесь за вказаними телефонами:

☎️ 527 – Національна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;
☎️ (0569) 55 43 06 – відділ з питань сім’ї та оздоровлення дітей департаменту соціальної політики Кам’янської міської ради;
☎️ (096) 469 00 05 – Кам’янський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

2

1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *