Голова Кам’янської екологічної комісії вимагає не видавати дозволи на викиди ДМК та “Коксохіму”

Голова Кам’янської екологічної комісії вимагає не видавати дозволи на викиди ДМК та "Коксохіму" - ФОТОПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» та ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод» досі не надали документи, що обґрунтовують наміри підприємств збільшити викиди в атмосферу.

Про це заявив голова Комісії з питань екології Кам’янської  міськради Олександр Лукашов.

Так, ще на початку березня 2021 року департамент екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА проінформував про відсутність будь-яких документів від ДМК.

Також активісти ГО «Чисте повітря України» передали Олександру Лукашову лист від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. В ньому йдеться про те, що Держпродспоживслужба не вбачає можливості видати «Дніпровському меткомбінату» дозвіл на збільшення викидів. У зв’язку з цим документи повернули на доопрацювання підприємству.

«Відсутність документів, що обґрунтовують наміри двох підприємств-забрудників збільшити викиди. Порушує право громадян на доступ до екологічної інформації. Ба більше. У червні маємо провести громадські слухання. А без цих документів громадськість міста просто не зможе підготуватись до цієї надважливої процедури. Фактично існує загроза зриву слухань», – зазначив Олександр Лукашов.

Голова екологічної комісії звернувся до Міндовкілля із вимогою не ухвалювати рішення про видачу дозволів  до проведення громадських слухань. Нагадаємо, згідно розпорядження очільника Кам’янського Андрія Білоусова, громадські слухання щодо ДМК мають відбутись 1 червня, щодо ДКХЗ – 10 червня.

«Жодне з цих підприємств не повинно мати можливість збільшити викиди в атмосферу доки своє слово не скаже громада міста. А для цього маємо отримати чіткі аргументи та пояснення», – підкреслив Олександр Лукашов.

Окрім цього, у зверненні до профільного міністерства голова міської екологічної комісії вимагає надати належним чином засвідчені копії документів, що пов’язані із намірами ДМК та «Дніпровського коксохімічного заводу» отримати дозволи на збільшені викиди в атмосферу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *