У Кам’янському відбулася позачергова сесія міської ради

У Кам’янському відбулася позачергова сесія міської ради - ФОТО6 квітня відбулося позачергове засідання 6-ї сесії міської ради. Депутати розглянули 10 питань порядку денного, серед яких депутатський запит керівника фракції «Слуга Народу» Дмитра Шаблі.

Як зазначив на початку засідання міський голова Андрій Білоусов, потреба в проведенні позачергового засідання міської ради виникла у зв’язку із необхідністю внесення змін до міського бюджету й Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста.

«Наразі за кошти Європейського інвестиційного банку проводиться реконструкція 16-ї та 11-ї гімназій. Днями надійшов наказ Мінрегіону щодо виділення фінансування на проведення чергового етапу реконструкції. Так, 80% фінансуватиметься за рахунок гранту ЄІБ й 20% – за рахунок міського бюджету. Ураховуючи те, що усі роботи мають бути завершені до 1 вересня, аби не призупиняти реконструкцію даних закладів в очікуванні рішення планової сесії, й було вирішено провести позачергове засідання для прийняття рішення про співфінансування», – сказав Андрій Білоусов.

Міською радою затверджено Порядок проведення сесій міської ради в умовах дії карантину. Так, тимчасово, на період дії в Україні встановленого Кабінетом Міністрів України карантину, встановлюється обмежена кількість осіб, присутніх на сесіях Кам’янської міської ради та засіданнях депутатських комісій.

На підставі законодавчих змін депутатами внесені зміни до Кодексу етики для Кам’янського міського голови та депутатів міської ради й Положення про виконавчий комітет міської ради, які визначають порядок голосування у разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів.

Також внесені зміни до низки програм, підготовлені департаментом житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.

Наприкінці засідання керівник депутатської фракції «Слуга народу» Дмитро Шабля озвучив депутатський запит щодо підтримки звернення до Верховної Ради України з приводу невідкладного прийняття у другому читанні і в цілому законопроєктів №2194 та №2195, які повертають громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів та узаконюють процедуру проведення земельних торгів онлайн в єдиній електронній системі у режимі реального часу. Зрештою, запит свого колеги депутати не підтримали.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *