Станом на 13 квітня на коронавірус хворіють 1112 кам’янчан

Станом на 13 квітня на коронавірус хворіють 1112 кам’янчан - ФОТОЯк повідомили в управлінні охорони здоров’я міської ради, станом на 7:00 14 квітня у Кам’янському на коронавірус хворіють 1112 кам’янчан: 305 знаходяться на стаціонарному лікуванні в 7-й міській лікарні, 896 ‑ на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів.

Загалом з початку реєстрації у Кам’янському зафіксовано 4606 (з 6 по 12 квітня – 706) лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 3311 – одужали (протягом минулого тижня – 388), 183 – померли.

Нагадуємо, що з 20 березня у Дніпропетровській області, і в Кам’янському зокрема, запроваджено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, який є попереджувальним рівнем та свідчить про ускладнення епідемічної ситуації, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Аби уберегти себе та своїх близьких − дотримуйтесь протиепідемічних заходів та рекомендацій лікарів.

Як захистити себе від вірусних інфекцій?

– зміцнюйте імунітет (повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму);
– мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд або користуйтесь антисептиком;
– дотримуйтесь правил особистої гігієни;
– провітрюйте приміщення, у якому знаходитесь;
– використовуйте захисну маску в публічних місцях;
– уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ;
– уникайте скупчення людей (віруси не циркулюють у повітрі і не переміщуються на далекі відстані. Відстань – це гарантія безпеки, мінімальна дистанція — 1,5 метра);
– уникайте дотиків до свого обличчя: не торкайтеся руками своїх очей, носа та рота.

Лікарі зазначають, що велике значення у лікуванні має вчасне діагностування. На початковій стадії коронавірус має такі ж симптоми, які спостерігаються при грипі та звичайній застуді − біль у горлі, кашель, температура. Визначити можуть тільки спеціальні тести. Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. У цьому його найбільша небезпека.

Саме тому, якщо ви відчули симптоми захворювання чи протягом останніх 14 днів спілкувались із людиною хворою на коронавірус – відразу попередьте про це свого сімейного лікаря. Надалі ‑ лікар має алгоритм дій, що робити. Ні в якому разі не займайтесь самолікуванням!

Бережіть себе та своїх близьких!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *