Педагоги и родители 20-й школы Каменского обратились к Зеленскому

Педагоги и родители 20-й школы Каменского, что на Соцгороде, обратились к президенту Украины Владимиру Зеленскому с просьбой вмешаться в ситуацию вокруг ремонта здания школы, который ныне заблокирован руководством Днепропетровской области.

Приводим текст обращения полностью.

«Президенту України
Володимиру Зеленському
Відкрите звернення
педагогічного та батьківського колективу
комунального закладу «Середня загальноосвітня школа № 20 ім. О.І.Стовби»
Кам’янської міської ради
Шановний Володимире Олександровичу!
Педагогічний, батьківський та учнівський колективи КЗ «СЗШ № 20 ім. О.І.Стовби» м. Кам’янське звертаються до Вас із проханням взяти під особистий контроль ситуацію, що склалася навколо нашої школи.
27 липня 2019 року в одній із будівель школи стався обвал парапету та руйнація навісу над центральним входом, внаслідок чого вся школа була визнана аварійною, а 670 учнів та 67 педагогів були тимчасово розподілені по сусідніх закладах освіти та до будівлі професійно-технічного училища. Для здійснення реконструкції школи за рахунок бюджету міста була виконана експертиза та розроблена проєктна документація, згідно якої реконструкція всіх корпусів закладу повинна була здійснюватися в 3 черги. Було прийнято спільне рішення обласної та міської влади, що обов’язки замовника будівельних робіт з реконструкції корпусу 1 черги візьме на себе Дніпропетровська ОДА (лист департаменту капітального будівництва Дніпропетровської ОДА від 22.-04. 2020 вих. № 1303/0/174-20, рішення Дніпропетровської обласної ради від 27.03.2020 № 567-22/VII). Вартість робіт становила 54,1 млн. грн. Тодішній голова ОДА Бондаренко О.В. взяв під особистий контроль реконструкцію і неодноразово відвідував наш заклад. Влітку 2020 року розпочалися будівельні роботи. Але після здійснення приблизно 30% робіт, у січні 2021 року реконструкція раптово зупинилася. Незважаючи на численні звернення педагогів і батьків до тепер уже нового керівництва ОДА щодо реконструкції закладу, на продовження робіт в обласному бюджеті у лютому 2021 було передбачено виділення лише 1 млн. грн. Крім цього, у березні 2021 року з території школи були вивезені всі будівельні матеріали та інструменти. Батьки, педагоги, діти та мешканці мікрорайону з обуренням зрозуміли, що реконструкція з невідомих причин припинена. Розміщення учнів в інших школах та ПТУ на сьогоднішній день створює великі незручності: скупчення учнів, що особливо небезпечно в умовах епідемії COVID, перевантаженість сусідніх шкіл, відсутність необхідного обладнання для якісного надання освітніх послуг, необхідність дітям 6-9 років о 6 годині ранку добиратися до школи на автобусі тощо. Все це викликає зростання соціальної напруги. Ситуація призвела до того, що вчителі та батьки 24.04.2021 зібралися на мирні збори та були готові перекрити автомобільну трасу Дніпро-Київ в районі скульптури Бик. На заході були присутні представники місцевої влади та заступник голови ОДА, мітингуючі поставили умови чітко роз’яснити позицію обласної влади щодо подальшої долі школи протягом 5 робочих днів. Люди, повіривши обіцянкам обласного керівництва, трасу не перекривали. Проте станом на 30.04.2021 з боку обласної влади жодної спроби вирішити проблему не зроблено і зрозумілих та чітких роз’яснень ситуації не надано.
Виходячи із вище зазначеного, педагогічний та батьківський колективи школи вбачають у даній ситуації порушення ст.3,5,6,8,9,13,19,20 Закону України «Про освіту», і прохають Вас особисто втрутитися в ситуацію та забезпечити учням нашої школи конституційне право на якісну освіту. Щиро сподіваємося на Ваше розуміння та дуже просимо здійснити мрію маленьких мешканців району, які звертаються з єдиним проханням: «Поверніть нам школу!». Глибоко переконані, що діти не повинні бути заручниками у політичних іграх дорослих.
З повагою
Педагогічний, учнівський та батьківський колективи СЗШ №20 ім.О.І.Стовби м. Кам’янське Дніпропетровської області».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *