Чому в Кам’янському “обрізана” “двійка”

Сьогодні у Кам’янському трамваї другого маршруту ходять «усіченим» маршрутом – від кільця по вулиці Маяковського до житлового масиву БАМ.
Причини пояснив директор комунального підприємства «Транспорт» Іван Горбаренко. За його словами, вся справа у підйомі на ділянці від проспекту Аношкіна до площі Визволителів, де, до речі, найкрутіший трамвайний підйом в Україні. Там, згідно з вимогами техніки безпеки, напруга в контактній мережі має бути вдвічі більшою, ніж на інших ділянках. Силовий кабель, який веде від підстанції до мережі, працює з великою напругою, тому є загроза його виходу з ладу. Так сталося і цього разу – кабель, як то кажуть, електрики, «стрільнув», подвійну напругу зараз подати неможливо, тож трамваї можуть ходити на підйомі лише без пасажирів, чого вимагає техніка безпеки. Енергетики «Транспорту» обіцяють вже сьогодні у другій половині дня відновити кабель та повністю відновити рух другого маршруту.
Звичайно, якщо по-хорошому, треба повністю замінити всю систему енергопостачання цієї ділянки по проспекту Свободи, але в умовах війни знайти гроші на це неможливо, зазначив Горбаренко.
До речі, про гроші. Держказначейство України, як і раніше, блокує надходження коштів на рахунки «Транспорту» з міського бюджету Кам’янського, тому не завжди вчасно виплачується заробітна плата. А ось через те ж Держказначейство борги трамвайників за електроенергію накопичуються із травня. Не вийшло б так, що енергетики «обріжуть» подачу електрики (а вони це люблять і вміють), і тоді буде «обрізано» не лише «двійку», а й усі трамваї Кам’янського.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

14 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

15 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

16 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

17 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

17 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

18 години ago