Жорстоке вбивство собаки в Кам’янському: продовження історії

12 липня з балкона 7-го поверху будинку по пр. Наддніпрянський, 17 випав собака. Тварина загинула. Свідками трагедії стали діти, які на цей момент грали у дворі. За їхніми словами, собаку з балкону викинула господарка квартири.

Ми писали про це у матеріалі «У Кам’янському собаку викинули з балкона 7 поверху».

За кілька днів ця історія стала відома у всій області. У Кам’янське приїхала знімальна група 11 каналу. Вони поспілкувалися з очевидцями трагедії, із зоозахисниками Кам’янського товариства захисту тварин ГО «Вірній друг» та членами родини жінки, яку підозрюють у вбивстві собаки.

За словами сусідів, у квартирі, з балкона якої випав собака, живе жінка із трьома дорослими синами. Сім’я неблагополучна – часті пиятики, лайка, скандали з сусідами. Але такої жорстокості до собаки вони за ними раніше ніколи не помічали. Журналісти поспілкувалися з одним із синів жінки. Але він заявив, що нічого про цю історію не знає.
У суботу, 16 липня, зоозахисники разом із очевидцями трагедії зустрілися зі слідчим Дніпровського райвідділу поліції та розповіли все, що бачили. Щоправда, зоозахисниця Лілія Сошнікова не впевнена, що цю справу розслідують та покарають винних. За її словами, вона неодноразово писала до поліції заяви про вбивство тварин. І жодного разу нікого не покарали.

Також активістів непокоїть, що труп собаки не досліджували та не зберегли. Тому буде складно встановити зв’язок між загибеллю тварини та діями людини. Як відомо, господиня собаки стверджує, що бризнула йому у вічі з газового балончика, і собака, злякавшись, вибіг на балкон, застрибнув на табуретку, а потім вистрибнув з балкона вниз.

Втішає одне – історія набула широкого розголосу, стала резонансною, а отже, зам’яти її буде складніше.

Як розповіла Олена Тимченко, прес-офіцер Кам’янського райуправління поліції, господарів собаки та свідків трагедії встановлено. Слідство продовжується. Нагадаємо, порушено кримінальне провадження за ст.299 КК України – жорстоке поводження з тваринами. Якщо провину підозрюваної доведуть, їй загрожує до 8 років ув’язнення.

Інших подробиць у поліції поки що не повідомляють.

Активісти обіцяють контролювати перебіг слідства.

1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *