Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Тришаровий татарський пиріг

Цей старовинний татарський пиріг нікого не залишить байдужим.  Дуже ніжне повітряне тісто просто тане в роті.

Начинка з чорносливом і курагою виходить шалено ароматною і соковитою, а лимонний прошарок гармонійно врівноважує солодкий смак і надає приємної кислинки. Не пиріг, а мрія!

Ми розкажемо, як приготувати татарський тришаровий пиріг. А який він красивий всередині — око радіє!

Інгредієнти для тіста
3 ст. борошна
200 г вершкового масла
100 мл молока
60 г цукру
1 ч. л. розпушувача
дрібка солі

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ
250 г кураги
250 г чорносливу
2 лимони
6 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна

ПРИГОТУВАННЯ
1. Для приготування начинки лимон обріж по обидва боки, поділи на 4 частини, пропусти через м’ясорубку. Також подрібни окремо курагу та чорнослив.

2. До лимона додай цукор та столову ложку борошна. Добре перемішай.

3. Для приготування тіста холодне масло з морозилки натри на великій тертці та обваляй у борошні до утворення масляно-борошняної крихти. Відклади дві столові ложки крихти для посипання пирога.

4. Додай у тісто цукор, розпушувач та сіль. Перемішай, а потім влий молоко. Замісити тісто. Збери його в єдину грудку.

5. Переклади тісто на перепилений борошном стіл, скатай у ковбаску і розділи на 4 частини. Одна з частин має бути трохи більше за інших.

6. Більшу частину тіста розкатай і виклади на дно форми для випікання так, щоб були ще бортики. Форму змасти невеликим шматочком вершкового масла або застелили шматком пергаментного паперу.

7. Нижнім шаром розподіли чорнослив. Розкатай наступний шматок тіста і викладай на чорнослив, акуратно притискаючи краї.

8. На тісто виклади курагу, рівномірно розподіляючи по всій поверхні тіста. Закрий шар кураги наступним пластом розкатаного тіста, викладай начинку з лимона. Накрий її останнім шматком тіста. Зверху присип крихтою, що залишилася.

9. Випікай пиріг у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Дай пирогові повністю охолонути і тільки потім нарізай на шматочки.

Ось і все, тришаровий пиріг з запашною начинкою готовий. Смачного!

Олена

Recent Posts

Чутки про прорив росіян на Дніпропетровщину: у ЦПД назвали реальну ситуацію

Моніторингові ресурси повідомили, що війська Росії зайшли у Дніпропетровську область. В РНБО прокоментували цю інформацію.…

41 хв. ago

Ворог вдарив ракетою по Кам’янському району

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. На місці виникла пожежа, наслідки уточнюються.

1 годину ago

У Дніпрі 17-річного юнака судитимуть за шахрайство з онлайн-кредитами

Слідчі поліції Дніпра завершили досудове розслідування щодо 17-річного хлопця, який ошукав жінку та оформив на…

1 годину ago

Житель Дніпропетровщини намагався незаконно виїхати до Білорусі

На Житомирщині правоохоронці викрили спробу незаконного перетину держкордону. Прикордонники зупинили 21-річного водія та його клієнтів,…

2 години ago

Кам’янський театр здобув гран-прі фестивалю «Січеславна»

30 червня у Дніпрі в Малому залі Філармонії відбулася церемонія нагородження переможців XXX Фестивалю-конкурсу на…

3 години ago

Курс валют на 1 липня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 1 липня. Так, порівняно з попереднім днем вартість долара…

4 години ago