Categories: Це цікаво

Рецепт дня: смажене куряче філе з лимоном

Куряче філе з лимоном – поєднання не унікальне, але, на нашу думку, вкрай вдале. Рецепт не потребує великої кількості інгредієнтів і зусиль, а смак виходить напрочуд приємний та насичений, завдяки вершковому маслу й ароматному лимону. Ми цінуємо таку страву за легкість та універсальність, бо приготувати куряче філе можна на обід і на вечерю, у будній день, коли у вас обмаль часу та сил, та й у вихідний.

Як смажити куряче філе?

Куряче філе є однією з улюблених частин тушки курки, а смаження – найкращий спосіб отримати чудову хрустку та золотаву скоринку. Для того, аби грудка приготувалася швидше, ми розрізали її на дві частини, отримавши тонкі шматочки м’яса. Важливо намагатися зробити їх однаковими, щоб м’ясо приготувалося рівномірно. Не варто смажити куряче філе на дуже великому вогні, бо існує ризик отримати сухе м’ясо. Золотава скоринка утвориться і під час приготування на повільному вогні, але водночас всередині м’ясо залишиться соковитим та ніжним.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЖЕНЕ КУРЯЧЕ ФІЛЕ З ЛИМОНОМ
 
ІНГРЕДІЄНТИ

1 куряче філе (250-300 г)
50 мл оливкової олії
40 г вершкового масла
½ лимона
сіль та перець до смаку

КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування ніжного курячого філе з соусом із суміші оливкової олії, вершкового масла та лимона.

КРОК 2
Куряче філе зачистьте від плівок та зайвого жиру. Розріжте вздовж на дві частини. Намагайтеся розрізати повільно та акуратно, аби частини філе вийшли приблизно однаковими за товщиною.

КРОК 3
Розігрійте пательню із 50 мл оливкової олії. Викладіть половинки курячого філе та смажте на повільному вогні з обох сторін до утворення золотавої скоринки, це приблизно по 7-10 хвилин з кожного боку. Посоліть та поперчіть м’ясо до смаку з обох сторін.

КРОК 4
Помийте лимон та натріть цедру половини цитруса на дрібній тертці. Намагайтеся не терти білу частину, вона може давати гіркоту. Вичавіть на пательню із куркою сік половини лимона.

КРОК 5
Викладіть на пательню 40 г вершкового масла та натерту лимонну цедру. Тушкуйте все разом на маленькому вогні ще протягом 5-7 хвилин. Подавайте куряче філе, поливши його соусом.

Готувати – це просто!

Margaret

Recent Posts

Завта у Кам’янському можлива гроза з градом

За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…

1 годину ago

Кам’янчанам на передову передали зброю

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…

1 годину ago

На Дніпропетровщині перекинулась вантажівка з продуктами (відео)

У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…

2 години ago

Під Кам’янським виявили наркоплантацію

У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…

3 години ago

Раян Гослінг віднайде позаземну цивілізацію у фільмі “Проект “Аве Марія” (відео)

Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…

4 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозаводу №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій                                                                                    14000-20000…

4 години ago