Categories: Це цікаво

Рецепт дня: гостра аджика по-циганськи на зиму

Напевно, всі знайомі з таким чудовим пряним соусом, як аджика. Вона добре підходить до м’яса, риби, картоплі і навіть кабачків. Взагалі деякі додають аджику до пельменів і зовсім не скаржаться. Справа смаку.

Єдине, що зупиняє господинь, не даючи готувати цю страву, – довгий, стомлюючий процес, який супроводжується кухнею, повною пари, і сильним ароматом приправ, перцю і томатів. Коротше кажучи, немає бажання цілий день варити цей соус. Але ми пропонуємо вам оригінальний рецепт аджики без варіння продуктів.

Зустрічайте, аджика з помідорів по-циганськи! Готується просто та швидко. Потрібно тільки почекати, поки настояться всі продукти і змішаються між собою заради отримання того самого «аджичного» смаку.

СКЛАДОВІ
1 кг помідор
1 кг болгарського червоного перцю
8–10 гострих перців чилі
4 ст. л. рослинної олії
100 мл виноградного оцту 6%
2 ст. л. сухих абхазьких спецій до аджики
1 ст. л. меленого коріандру
1 ч. л. меленого чорного перцю
2 ст. л. з гіркою солі
100 г цукру
50 г свіжої кінзи
300 г часнику

ПРИГОТУВАННЯ
1. Помий і обсуши помідори, болгарський перець, перець чилі, часник та кінзу.
2. Чергуючи, перекрути овочі через м’ясорубку (кінзу не чіпай). Так вони рівномірно перемішаються. Разом із хвостиками дрібненько поріж кінзу ножем.
3. До подрібнених у м’ясорубці або блендері овочів додай спеції, оцет, сіль, цукор та олію.
4. Перемішай аджику, в самому кінці додай зелень. Дай соусу постояти мінімум 6 годин при кімнатній температурі.
5. Тим часом простерилізуй помиті та витерті насухо скляні банки у мікрохвильовій печі. Десь 8 хвилин при максимальній температурі. Кришки від банок 5 хвилин потримай у киплячій чистій воді і витри насухо.
6. Акуратно заповни банки гарячим соусом та закрий кришкою. Страва готова.

Ця гостра аджика може довго зберігатися в сухому прохолодному місці або просто в холодильній камері. Її перевага не тільки у відносно швидкому приготуванні, а ще й у збереженні вітамінів, адже вони не страждають від термічної обробки.

Порада: якщо готуєш страву без термічної обробки, намагайся обдати окропом все кухонне начиння: ніж, м’ясорубку і навіть каструлі перед безпосереднім приготуванням. Так ти збільшиш шанси отримання якісного результату.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі в ретро-трамвай врізався Renault служби таксі Uklon

4 травня у Дніпрі, на проспекті Дмитра Яворницького, сталася аварія. Тут дорогу не поділили ретро-трамвай…

35 хв. ago

«Аульський водовід» почав відключати боржників Кам’янського від водопостачання

Заборону на нарахування та стягнення пені, штрафів та призупинення надання комунальних послуг боржникам, скасували у…

2 години ago

У Кам’янському пройшли чергові ігри “Пліч-о-пліч”

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "Триває районний етап спортивного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні…

19 години ago

У Кам’янському торгували контрафактом

Незаконний обіг підакцизної продукції припинили поліцейські Кам’янського. Правоохоронці задокументували 13 фактів порушення правил торгівлі, серед…

20 години ago

На пожежі під Дніпром постраждали люди

Вночі 4 травня російські окупаційні війська атакували Павлоград. Отримали поранення: жінка, 1967 року народження, та…

21 годину ago

Кам’янська «Бджола» об’єднує людей навколо української культури

3 травня Центр молодіжних ініціатив спільно з ГО «Бджола» за підтримки міського голови Андрія Білоусова…

21 годину ago