Трамвай у Кам’янському під час тривоги: чи зупинятиметься?

В Україні обговорюють рішення влади Києва зупиняти роботу комунального транспорту після оголошення повітряної тривоги.
Судячи з висловлювань багатьох користувачів соцмереж, ставлення до цих рішень вкрай негативне. Ми вирішили поцікавитись думкою директора комунального підприємства «Транспорт» Івана Горбаренка.
– Моє ставлення до таких методів – негативне. Приблизно у квітні ми вже намагалися так робити, і що виходило? Трамвай зупинявся, але більшість пасажирів відмовлялися виходити! Виходили лише ті, хто вже майже приїхав, тобто їм залишилося дійти пішки одну зупинку. І при цьому ті, що виходять, так сварили водія і кондуктора, що ці слова в газетах не пишуть! Решта ж, а це десь три чверті пасажирів – виходити відмовлялися і теж матом і голосно лаялися з нашими працівниками! – розповідає Горбаренко.
За словами Івана Львовича, він добре знає, як працює подібне ноу-хау у Києві. Звучить сигнал тривоги, трамвай чи тролейбус зупиняється, чимало людей виходять із салону. Тих, які не мають пільг на проїзд, одразу підхоплюють вульгарні маршрутники, набиваються повні автобуси, і такі пасажири їдуть далі. Пільговики ж масами збираються на зупинках в очікуванні закінчення тривоги і ніяк не поспішають до укриття. І це – величезний ризик, раптом «прилетить» на таку багатолюдну зупинку чи переповнений комерційний автобус. Тобто ніякого посилення безпеки людей немає, натомість комерційні маршрутки добре заробляють на таких вимушених простоях комунального транспорту.
– Це ще добре, якщо трамвай зупиняється не в години пік! А якщо тоді, коли люди їдуть на роботу, як їм діставатися та як пояснювати начальству своє запізнення? – запитує Горбаренко.
До речі, кам’янські трамвайники далеко не єдині, хто проти такого нововведення. Іван Львович показує заяву в.о. керівника транспорту Вінниці Андрія Сорокіна.
«Навесні у Вінниці ми працювали за таким принципом, але отримали чимало негативних відгуків від громадян. Люди були незадоволені. Пасажири відмовлялися покидати транспорт, тому від цієї практики відмовилися. Якщо отримаємо офиційний наказ, то розглянемо, але наразі нічого не надходило», – каже Сорокін.
– І я готовий підписатися під кожним словом свого вінницького колеги, – зазначає Горбаренко.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *