Categories: Політика

Мер Дніпра серед головних критиків Зеленського, – американське видання

В Україні відновлюються затихлі з початком повномасштабної війни політичні розбіжності між центральною та місцевою владою.

Про це у матеріалі під заголовком “У міру того, як війна триває, старі політичні розбіжності в Україні відроджуються”, пише The Washington Post. Про це повідомляє видання https://strana.best/.

На початку війни відбувся “чудове зрушення в країні, що страждає від політичних чвар з 1991 року” – політики неофіційно відклали розбіжності, і “сформували єдиний фронт проти Москви”. “Але тепер, коли війна триває і мільярди доларів міжнародної допомоги надходять, між центральним урядом та місцевими лідерами починають виникати тріщини та довоєнна напруженість”, – йдеться у матеріалі.

Уряд Зеленського намагається “зберегти контроль над допомогою у відновленні та послабити будь-яких майбутніх політичних суперників”, – кажуть експерти видання.

Серед найбільших критиків Зеленського – мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Дніпра Борис Філатов, мер Рівного Олександр Третяк.

“Автократичні тенденції починають розвиватись в Україні під час війни. Вони намагаються домінувати на політичному полі. Однак ми не противники”, – заявив мер Дніпра Борис Філатов.

Margaret

Recent Posts

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 19.04.2024 по 25.04.2024 було…

5 хв. ago

Де в Кам’янському у неділю відключать світло

 АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

32 хв. ago

Під Кам’янським у садку знайшли обгорілий труп чоловіка

25 квітня у Новомиколаївці Верхньодніпровської територіальної громади Кам’янського району знайшли тіло чоловіка. Воно знаходилось у…

38 хв. ago

У Дніпрі маршрутка зачепила жінку на переході (відео)

27 квітня у Дніпрі, на Слобожанському проспекті, маршрутка №242 зачепила жінку на пішохідному переході. Постраждалу забрала “швидка”.…

2 години ago

У Дніпрі під час пожежі у квартирі постраждав чоловік

27 квітня, о 18:56,  на проспекті Олександра Поля Центрального району Дніпра, сталася пожежа. На четвертому…

2 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили два безпілотники

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Нікополь. Після денних обстрілів, ворог не давав спокою…

2 години ago