Categories: Політика

Експерти завзято прогнозують наступ росіян на Дніпропетровщину

Військовий експерт Сергій Грабський назвав два можливі напрями подальшого просування ворога.

Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, пише видання https://www.unian.net/.

За словами Грабського, Росія усвідомлює, що вона має досить обмежені можливості щодо забезпечення та посилення угруповання на правому березі Дніпра. Натомість росіяни намагаються створити саме ударне угруповання з метою подальшого просування на двох можливих напрямках.

“Перший напрямок – це, безперечно, Миколаїв. Для того, щоб взяти під контроль хоча б частину узбережжя українського Чорного моря, яку вони зараз не контролюють зовсім. І другий напрямок – на Кривий Ріг”, – вважає Грабський.

За його словами, на сьогоднішній день важко сказати, який напрямок вони вважають як основний, тому зараз можна розглядати обидва ці напрямки як ймовірні та рівнозначні.

“Щодо Криворізького напрямку, тут треба дивитися трохи далі. Не є метою на сьогоднішній день взяти Кривий Ріг, але є мета вийти на оперативний простір і через фактично узбережжя Дніпра намагатися прорватися на Запоріжжя. Адже не забуваємо, що як на правому березі накопичуються сили, так і на лівому березі противник накопичує сили. І очевидна його спроба прорватися до району Запоріжжя”, – сказав експерт.

Він також наголосив, що Запоріжжя – це додаткові мости і це стратегічно важливо для них у разі продовження активізації бойових дій саме на правому березі Дніпра.

“І так само для нас є надзвичайно важливим у разі нашого контрнаступу, якщо ми вийдемо на берег Дніпра навіть без його форсування, ми значно посилюємо можливості вогневого контролю виходів із Криму. Що дуже серйозно вплине на можливість противника оперувати у Північній Таврії. Таким чином і для нас, і для противника саме південний напрямок стає надзвичайно важливим, і тому він так відчайдушно збирає сили”, – підсумував Грабський.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському відбудеться Всеукраїнський турнір з кіокушин карате-до “Воїн світла”

У суботу, 11 травня, у Кам’янському пройде Відкритий Всеукраїнський турнір “Воїн світла” з Кіокушин карате-до,…

35 секунд ago

На Дніпропетровщині спіймали наркозбувача

За збут метамфетаміну оперативники кримінальної поліції Синельникове затримали 34-річного чоловіка. За місцем мешкання підозрюваного правоохоронці вилучили…

1 годину ago

В СБУ Дніпропетровської області з’явився новий начальник: що про нього відомо

1 травня Володимир Зеленський призначив Дмитра Сергійовича Нєвєдрова начальником Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області. Зміни…

1 годину ago

Мер Кам’янського привітав мешканців міста з Чистим четвергом

Цієї ночі на території міста надзвичайних подій не зафіксовано. Про це повідомив мер міста Андрій…

1 годину ago

Ворог атакував Дніпропетровщину дронами-камікадзе

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Від вечора й до самого ранку агресор тероризував…

1 годину ago

На виїзді з Дніпра зіштовхнулись Mazda та Toyota

У середу, 1 травня, у Слобожанському, біля ТЦ “Епіцентр”, сталася аварія. Тут зіштовхнулись Toyota Land…

2 години ago