Як же правильно варити кукурудзу, що зробить її м’якше і чим відрізняється молода від більш зрілої – читайте в матеріалі нижче.
Вибирайте качани, які загорнуті в листя – це природна упаковка кукурудзи від пошкоджень, хвороби та псування. Листя повинні бути зеленими – це ознака, що вона свіжа.
Зерна у кукурудзи повинні бути молочно-жовті за кольором, м’які на дотик. Намагайтеся брати качани однакові за розміром – щоб вони варилися рівномірно.
Більшість сортів кукурудзи вариться швидко. Але це стосується молодих качанів, які з’являються на ринку на початку серпня.
Для варіння беріть чавунну каструлю з товстими стінками та важкої кришкою. На дно каструлю можна покласти листя від качанів. Перед варінням качани потрібно перебрати, прибрати листя і помити.
Молода кукурудза. Налийте в каструлю воду, занурте качани так, щоб вода їх повністю покривала і ставте на вогонь. Після того як вода закипить, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. За бажанням – воду можна підсолити. Через 20 хвилин кукурудза буде готова.
Зріла кукурудза. Така кукурудза відрізняється насичено жовтими твердими зернами. Варити її доведеться довше – до 40 хвилин.
Стара і кормова кукурудза. Замочіть качани у воді на пару годин – це розм’якшить зерна. Варіть в несолоної воді. Як вода закипить, варити більш зрілу і тверду кукурудзу потрібно не менше двох годин. Готовність перевіряйте по зернятку.
Якщо ви збираєтеся їсти кукурудзу відразу, то воду можна зливати. Загорніть каструлю з кукурудзою в теплий рушник і дайте пів години “дійти”, а потім відразу їжте.
Якщо ви хочете вжити кукурудзу протягом декількох днів, то залиште кукурудзу остигати разом з відваром. А потім зберігайте в холодильнику, але не більше 3 діб.
Швидке варіння. Візьміть молодий початок, помийте, приберіть листя, загорніть в бавовняний рушник. Потім поставте в мікрохвильову піч. Поставте на 5 хвилин і відразу дверцята не відкривайте – дайте качанів охолонути.
При варінні рекомендується солити воду не раніше, ніж за 5 хвилин до готовності. Час варіння відраховуйте від початку кипіння води.
А ще можна при варінні кукурудзи додати трохи цукру замість солі – так вона буде більш солодка.
Є ще один хитрий прийом, при якому кукурудза стає солодкою і м’якою. Так кукурудзу можна варити дітям. Для цього способу зазвичай беруть зрілі або старі качани.
Закип’ятіть воду і додайте туди молоко будь-якої жирності (3 частини молока на 1 частину води) і 100 г вершкового масла.
Якщо у вас молоді качани, то вистачить 6-8 хвилин. Зрілу або кормову – до 30 хвилин.
Слідчі Дніпра завершили досудове розслідування та скерували зібрані матеріали до суду. Фігурант викрав з автівки…
У понеділок, 11 серпня, на переході вулиці Філософської та проспекту Лесі Українки сталася потрійна аварія.…
Про це повідомив мер міста Андрій Білуосов. "Протягом ночі на території міста було тихо –…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "До пізнього вечора та вранці агресор бив по…
11 серпня, о 12:06, на вулиці Болгарська Центрально-Міського району Кривого Рогу, виникла пожежа. Горів одноповерховий…
У Кам’янському викрили колишнього правоохоронця та трьох його спільників. Вони організували незаконний продаж наркотиків під…