СКЛАДОВІ
4 кг злив без кісточок
1,5 кг цукру
1 склянка води
0,5 ч. л. лимонної кислоти
ПРИГОТУВАННЯ
Спочатку треба витягти з помитих фруктів ножем кісточки.
Висип у каструлю цукор і залий його водою. Постав все на великий вогонь, нехай вода закипить.
У киплячий цукровий сироп поклади очищені сливи і зменши вогонь. Через кілька хвилин вони пустять сік і повністю покриються рідиною. Вари їх близько 30 хвилин. А потім відкинь на друшляк, щоб стекла рідина.
Сироп, що залишився, залиш на вогні, щоб він уварився і став густішим. Не забувай його помішувати. Нехай трохи покипить, потім вимкни і залиш вистигати.
В охололий сироп знову виклади сливи, потоми усе разом на маленькому вогні. І переклади фрукти ложкою в друшляк. Так зроби кілька разів, поки сливи не стануть м’якими і не почнуть блищати. Під час останнього уварювання додай у сироп лимонну кислоту.
Цукати зі слив будуть схожі на солодкий мармелад з невеликою кислинкою. Просочені цукром та лимонною кислотою, натуральними консервантами, вони можуть зберігатися набагато довше, ніж свіжі сливи.
На урочистому відкритті побував міський голова Андрій Білоусов. "У селищі Карнаухівка відкрили памʼятний знак на…
Слідчі Дніпра повідомили про підозру 52-річному мешканцю міста за незаконний вилов риби та спробу надання…
Працівники ДБР у взаємодії з СБУ завершили досудове розслідування стосовно військовослужбовця одного з районних Територіальних центрів комплектування…
На Червоному Камені у Дніпрі літній чоловік стрибнув у воду в карʼєрі та зламав обидві…
Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Відкрили на базі Молодіжної ради Кам’янського освітньо-ресурсний хаб…
Сьогодні, 1 липня, о 9.15 ворог завдав ракетного удару по населеному пункту Гуляйполе Дніпропетровської області.…