Рецепт дня: сливове варення по-королівськи

Щоб отримати королівські ласощі, готувати варення зі слив необхідно ближче до вечора. А коли ти його спробуєш, одразу зрозумієш, що час витрачено не дарма.

Навіть якщо це твій дебют у консервації, роби не на пробу, а одразу більше. Варення виходить ніжне, ароматне і зовсім не нудотне. Нагадує м’який мармелад. Таке не соромно королю подати!

Якщо тобі подобаються нестандартні рішення, то цей рецепт для тебе! Аромат кориці, слив та хрусткі горіхи… Звучить смачно, правда? Варення зі слив з горіхами урізноманітнить будь-який десерт, підійде для випічки і зігріватиме тебе в морозні дні.

Для варення підійдуть тверді сливи чорних сортів. Перестиглі ягоди перетворяться на кашу і вийде джем. Горіхи бери найсвіжіші. Переконайся, що серед них немає зіпсованих чи гірких.

СКЛАДОВІ
1 кг слив
4 ст. цукру
1 ст. волоських горіхів
2 палички кориці або 0,5 ч. л. меленої кориці
2 ст. л. коньяку

ПРИГОТУВАННЯ
Вимиті сливи розріж на половинки та видали кісточки. Засип їх половиною цукру і залиш на 3 години.
Коли ягоди пустять сік, додай цукор, що залишився, палички кориці і постав каструлю на вогонь. Доведи сироп до кипіння та вимкни.
Залиш майбутнє варення на 8 годин або краще на ніч. Сливи просочаться цукровим сиропом і корицею і добре триматимуть форму.
Вранці постав варення на повільний вогонь. Поки воно закипає, підготуй горіхи.

Злегка обсмаж їх на сухій сковороді, загорни в сухий рушник і потри один об одного. Так піде зайве лушпиння і горіхи будуть набагато смачнішими.

У кипляче варення додай горіхи, коньяк та вари 20 хвилин. Не забувай знімати піну.
Вийми палички кориці, розлить гаряче варення по стерилізованих банках і відразу закатай кришками. Переверни банки вгору дном і закутай ковдрою на 24 години.

Принадність сливового варення в тому, що його можна готувати з різними інгредієнтами, щоб радувати домашніх та гостей новими смаковими відтінками та ароматами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *