Дніпропетровщина посіла 3 місце за результатами національного мультипредметного тесту

Завершилася основна сесія національного мультипредметного тесту, яка тривала з 22 липня по 4 серпня.
За рівнем продемонстрованих знань випускники Дніпропетровщини посіли третє місце серед випускників України після Києва та Львівщини.
644 випускники отримали 200 балів за результатами трьох тестів – з української мови, історії України та математики. Найбільше «відмінників» у нашому регіоні з математики – 433. Найменше – з української мови – 134.
«Цьогорічне тестування дійсно проходило у незвичному для нашої країни форматі. Уперше в історії України масове тестування проходило в режимі онлайн. З урахуванням ситуації в країні та психологічного стану дітей умови його проведення були значно спрощені. Замість 14 предметів ЗНО минулих років цього року випускники звітували про свої знання лише з трьох предметів. Окрім того, з процедури тестування був вилучений такий важливий компонент, як пороговий бал «склав-не склав», – прокоментувала директор Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова.
Минулими роками такий поріг долали не всі учасники тестування і, відповідно, не всі отримували ЗНО й змогу стати студентами. Зараз усі, хто складав НМТ, зможуть отримати шанс на вступ, навіть попри найнижчі отримані результати.
«Органи місцевого самоврядування спільно з регіональним центром оцінювання освіти створили належні умови для безпечного проведення випробувань. В кожному центрі тестування були забезпечені укриття, до яких учасники тестування мали можливість сховатися у разі повітряної тривоги. Але навіть у такій тривожній обстановці наші діти продемонстрували досить високі результати», – зауважила начальниця гуманітарного управління Дніпропетровської обласної ради Лілія Гиренко.
Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

10 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

11 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

12 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

13 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

13 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

14 години ago