Батьки Кам’янського віддають перевагу онлайн-навчанню в школі

З 1 вересня школи, які мають обладнані укриття, матимуть змогу вийти на очне навчання. Проте, не всі батьки погоджуються з таким рішенням: вони навіть створили петицію про заборону офлайн-навчання до кінця війни.

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов опитав батьків, що перебувають в Україні, що вони думають про вибір між очним і дистанційним навчанням. Виявилося, що три чверті опитуваних батьків не готові, щоби з 1 вересня їхні діти навчалися очно.

Очну форму обрали лише 13,8% батьків, 62,5% – дистанційну, 18,4% ще не визначились, 0,5% – індивідуальне, 0,4% – сімейне, 0,1% – екстернат, 1% – ще думає, залишатися вдома чи їхати за кордон.

У Кам’янському зараз активно опитують батьків, яку форму навчання вибирають для своїх дітей. Для цього, за рекомендацією Міносвіти, дирекція школи поширила три види анкет: про сімейну (домашню) форму навчання, дистанційну чи очну.

Результати голосування ще невідомі, але за настроєм батьків уже можна дійти невтішного висновку, що вони готові садити своїх дітей за парти. Так, нещодавно бурхлива дискусія з цього приводу спалахнула у групі «Мамочки ДНДЗ» на фейсбуці. Усі, як батьки висловилися категорично проти офлайн-навчання.

– На лівому березі в жодній школі немає бомбосховища. Абсурд. Як можна так ризикувати дітьми? Тільки дистанційне навчання у воєнному стані, – прокоментувала кам’янчанка Ганна.

– Вперше за 4 роки я двома руками “за” онлайн навчання. Нехай краще діти щось упустять у навчанні, ніж наражати їхнє життя на небезпеку, – поділилася Наталя.

– Мало дітей загинуло?… Так треба ще, ніякої школи, життя дитини дорожче за школу, буде вчитися вдома онлайн, як «корона» була не питали, чи є інтернет і так далі, а тепер йти… Ні, ще раз ні , – прокоментувала родина Карпушевих.

– Сама працюю в школі, але дитину на онлайн навчання тільки! Я боюсь за неї! Сидіти і думати пронесе чи ні… При коронавірусі вдома сиділи на онлайн навчанні, а війна в країні і в школу йти, це як мінімум нерозумно! Тим більше, у кожної дитини своє сприйняття того, що відбувається, деякі діти при шумі ракет ховаються під стіл і плачуть, а як діток, які йдуть до першого класу, встигнути зібрати за 3 хвилини, побудувати і вивести в бомбосховище?!! Хто хоче, нехай відправляє, це особиста справа кожного, – зазначає Катерина.

– Я тільки за онлайн. Навіть якби було бомбосховище, а не просто укриття, все одно не пустила, вже не раз був вибух, а потім тільки повітряна тривога, тож я дитину в братську могилу відпускати не збираюся. Ракета летить 3 хв, чи встигнути всі втекти в ті сховища?, – Запитує кам’янчанка Руслана.

Мало того, 21 липня кам’янчани навіть створили петицію із проханням заборонити очне навчання. Вона набрала необхідну кількість голосів менше, ніж за два тижні.

3 серпня спеціалісти департаменту з гуманітарних питань відповіли на неї.

Там повідомили, що до 15 серпня комісія має підготувати акти оцінки з висновком щодо можливості використання об’єктів для укриття учасників освітнього процесу. Тим закладам, які за висновком комісії можуть використовувати свої тимчасові укриття для захисту учасників навчального процесу, буде дозволено працювати в автономному режимі. Водночас рішення про форму організації освітнього процесу прийматиме директор установи на підставі рекомендацій засновника та результатів опитування батьків.

– За бажанням батьків можуть утворюватися об’єднані класи для занять із застосуванням дистанційних технологій, частина учнів може відвідувати заклад за змішаною формою або позмінно. Батькам учнів, які перебувають та навчаються за кордоном, буде запропоновано екстернатну форму або сімейну. У будь-якому разі освітній процес буде забезпечений в умовах оптимально комфортних для дитини, – повідомили у департаменті.

Проте, батьки деяких шкіл розповіли, що в їхньому класі провели вже три опитування: два були у шкільній групі у «вайбері», третє – офіційна анкета.

За словами батьків, спочатку їм надіслали опитувальник: чи дитина буде перебувати в Кам’янському з 1 вересня? Чи перебуватиме дитина за кордоном 1 вересня? Яку форму навчання вибираєте: очна, дистанційна, екстернат, інша форма? Вийшло, що в деяких класах таки охочих більше вийти до школи. Після цього, як батьки дали відповідь, через кілька днів класний керівник почала знову опитувати щодо форми навчання лише тих, хто за очну форму, мовляв, може, хто передумав, ситуація змінюється постійно… Але батьки не змінили свого вердикту, тоді вчитель написала, що , Мовляв, виходить, що тільки ваш клас хоче вчитися офлайн. Хоча батьки точно знають, що в паралельному класі теж багато охочих проголосували за очну форму. Тепер у них є побоювання, що у школах не хочуть нормального навчання. Батьки здивовані, адже вже закуплено сухі пайки, здано гроші на біо-туалети.

Як розповіли у Ліцеї №25, навчання проходитиме за тією формою, за яку найбільше проголосують. Якщо ж вийде 50/50, наприклад, частина хоче вчитися онлайн, а частина – офлайн, навчання буде змішаним: тиждень за тиждень.

Якщо ситуація дозволяє, то можна буде об’єднати класи. Однак, у Ліцеї №№ 16, 19, 20, 25 та ін. так не вийде, бо один клас там «Інтелект України», а інший – «Нова Українська школа». Це різні програми, якими використовується різний методичний матеріал.

Загалом, остаточного рішення ще немає, його ухвалять лише після вивчення всіх анкет, після 15 серпня.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському жінка зарізала співмешканця

У Кам'янському жінка під час сварки напала з ножем на співмешканця та вбила його. Про…

1 хв. ago

Доленосні зміни у житті: ці знаки Зодіаку приймуть найкраще рішення у травні

Гороскоп на травень розповість, хто з представників зодіакального сузір'я прийме в кінці весни важливе рішення. Саме…

14 хв. ago

У Кам’янському вітали чемпіонів та віце-чемпіонів Дніпропетровської області з футболу

15 травня на лівобережному стадіоні “Надія” відбулося справжнє футбольне свято: вперше юним футболістам, двум складам…

44 хв. ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 17 по 20 травня на території…

1 годину ago

До уваги кам’янчан: різко здорожчала полуниця

В Україні полуниця цього тижня здорожчала. Причиною цього стали нестабільні на малооб'ємні постачання. Про це пише EastFruit. В основних…

1 годину ago

У Дніпрі через мобілізацію скоро не буде кому працювати на громадському транспорті

Про це заявив мер Дніпра Борис Філатов у своєму телеграм-каналі.  За його словами, у Дніпрі…

1 годину ago