Скільки коштує мед на Медовий спас, а також гречка та виноград у Кам’янському

14 серпня християни відзначають Перший Спас, Медовий Спас чи Маковея. Цього дня прийнято освячувати мед та мак у церкві, готувати з них солодкі страви, поминають ними померлих рідних та пригощають дітей. У народі 14 серпня також вважається святом бджолярів. Цього дня на пасіці можна зібрати чудовий урожай меду.

Логічно також, що саме до Медового Спасу бджолярі виставляли на продаж свою продукцію, бо цього дня попит на неї значно зростав. Ми вирішили з’ясувати – скільки коштує мед у Кам’янському та вирушили на ринок.

мед 1
Знавці знають, що ціна на мед може значно відрізнятися і залежить від того, коли він зібраний. Найпопулярнішим і цілющим вважається травневий мед – його ціна зараз на ринку в Кам’янському сягає 300 гривень за літрову банку та 900 гривень за 3-літрову. Якщо поторгуватися, то на честь свята вам можуть трохи поступитися. Торішній травневий мед на ринку сьогодні продавали за 170 гривень за півлітрову банку. Для гурманів та цінителів тонких смакових відтінків меду бджолярі пропонують липовий та акацієвий мед за ціною 170-180 гривень за півлітра Мед різнотрав’я або квітковий мед бджолярі качають саме напередодні Медового Спасу. Він дешевший і коштує 150-180 гривень за літрову банку.

мед 2
Незважаючи на постійні чутки то про космічне подорожчання, то про тотальне здешевлення гречки, ціни на цей «стратегічний» продукт, що став останніми роками, в Кам’янському ось уже кілька тижнів залишаються більш-менш стабільними. Так, на Центральному ринку гречана крупа коштує від 80 до 100 гривень, залежно від упаковки (від 800 г до 1 кг) та фірми-виробника.

гречка
Буквально вчора з’явилася інформація, що в Україну ринула велика кількість гречки російського виробництва, яка, оминаючи санкції, йде до нас через Казахстан. Але в Кам’янському поки що російсько-казахського продукту не помічено. Ажіотаж на Центральному ринку викликала появу винограду. Реалізатори «просять» за нього від 65 до 85 гривень, залежно від сорту, і повідомляють про його чи одеське, чи нікопольське походження. Біля «виноградних» точок вишиковуються черги, видно, цей продукт користується популярністю в нашому місті. Щоправда, є у продажу і дешевий – по 35 гривень – виноград, але вигляд у нього відверто сумний, тому й покупців якось не знаходиться.

виноград

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *