Будівлі Кам’янського: тут була «Малютка»

На фото – те, що залишилося від колишнього магазину по проспекту Аношкіна, трохи нижче від відомого у Кам’янському ресторану «Навігатор».
Колись ці руїни були продовольчою крамницею «Малютка», збудована вона була приблизно на межі 50-60-х років минулого століття. Магазин одразу став популярним – поряд виріс великий житловий масив по вулиці Ленінградській (так тоді називався проспект Аношкіна), неподалік – будинки приватного сектору по вулиці Братській (тепер їх там немає), через залізницю активно будувалися Черемушки (вулиця Димитрова), а трохи нижче за магазином були садово-дачні ділянки. У «Малютці» продавалися бакалія, ковбаси, напої, зокрема спиртні, молочні вироби. Продавчинею у 70-ті тут була тітка Ніна, яку добре знали у всій окрузі.
На жаль, 90-ті роки не пощадили “Малютку”. Магазин закрився, тут намагалися відкрити і пивну, і якісь склади, і щось пов’язане з будівельними матеріалами, але нічого не приживалося. У результаті – звичайна історія на теренах колишнього СРСР, замість гучного популярного магазину убога занедбана будова, яка лякає перехожих і приховує бомжів.
В останні місяці тут начебто з’явилися ознаки життя – у приміщенні розпочався ремонт, явно хтось вирішив повернути до життя цей занедбаний будинок. Але, на жаль, почалася війна, і всі ремонтно-будівельні роботи зупинилися – не до них зараз. А шкода, місце тут гарне. Може, колись буде свято і на проспекті Аношкіна, і «Малютка» знову відчинить двері для кам’янчан? А то негоже нерухомістю розкидатися …

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *