Домашній «Живчик» повністю натуральний, не містить консервантів та різноманітних харчових добавок, барвників. Він складається лише з яблучного соку та цукру, але виходить куди смачніше магазинного. Ось чому його варто заготовити на зиму.
На яблучну заготовку пускають найдрібніші та найкисліші фрукти в саду. Навіть дикі яблука. Що цікаво, для такої кількості фруктів знадобиться трохи цукру.
Складові
Яблука 6 кг, Вода 15 л, Цукор 600 г, Лимонна кислота 1 ч. л.
Приготування
Яблука ретельно вимийте та наріжте шматками. Від серцевинок і хвостиків позбавлятися не потрібно, заощадите час. Пересипте яблука у велику каструлю або таз, залийте окропом.
Накрийте каструлю з кришкою, залиште на добу. Через 24 години дістаньте яблука із води за допомогою дуршляка. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин. Далі перелийте його по заздалегідь вимитим із содою банкам, герметично закрийте. З цієї кількості інгредієнтів виходить 12 л напою.
Поряд із повидлом, варенням та желе такий яблучний напій — найцінніша фруктова заготовка на зиму. Обов’язково приготуйте кілька баночок, щоб порадувати рідних літнім напоєм у зимову холоднечу. Вони вам будуть вдячні!
19 жовтня на Криворізькому шосе сталася ДТП без потерпілих. Водій автомобіля Volkswagen порушив п. 12.3…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Місто зустрічає ранок без надзвичайних подій. За повідомленням…
Про це повідомив в.о. голови ОВА Владислав Гайваненко. "Вночі Сили ППО збили в області 6…
Днями в одному з будинків у Центрально-Міському районі Кривого Рогу між чоловіком і жінкою виник…
У понеділок, 20 жовтня, у Дніпрі на перехресті вулиць Набережна Заводська та Юрія Кондратюка сталася…
Це день, коли варто прислухатися до свого серця. Перша половина ідеально підходить для того, щоб…