Як працюватимуть школи та садки Кам’янського

З 1 вересня майже 80% шкіл Дніпропетровської області планують розпочати дистанційну роботу. Ще 20% – у змішаному форматі: там проводитимуть онлайн та офлайн заняття. Про це повідомила заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ольга Горб.
«1 вересня у навчальних закладах розпочнеться навчальний рік. Остаточне рішення про формат роботи ухвалюють сільські, селищні та міські ради. Враховують безпекову ситуацію в кожній громаді», – зазначила заступник голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.
Зокрема, вже готові до навчального року у Кам’янському. У більшості шкіл облаштували укриття – їх перевірили спеціальні комісії.
«38 шкіл працюватимуть у змішаному форматі – офлайн та онлайн. Це ті заклади, які підготували укриття. Ще у чотирьох школах притулків немає – там діти навчатимуться лише онлайн», – сказала директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Наталія Рева (на фото).
Загалом у Кам’янському за шкільні парти повернуться майже 6 тис. школярів, додала Наталія Рева. Ще понад 15 тис. дітей навчатимуться дистанційно.
В одному з ліцеїв міста готові приймати дітей. Директор Тетяна каже – отримали понад 200 заяв від батьків, які «за» навчання офлайн. Для більш ніж 400 дітей – обрали дистанційну форму.
«Наш заклад збудували 1938 року. У будівлі вже було передбачено бомбосховища, але ми його не використали. Наразі зробили там ремонт, закупили ліки, воду, снеки. Провели освітлення, воду та каналізацію, облаштували туалет. У сховищі є все потрібне. Головне – зберегти життя та здоров’я всіх учасників навчального процесу», – сказала директор ліцею Тетяна.
У притулку зможуть прийняти 360 людей, додала вона.
Підготували та перевірили укриття і в дитсадках Кам’янського.
«Наш притулок розрахований на 90 дітей. Є два приміщення – для молодшої та старшої груп. Їх відремонтували, облаштували два санвузли, розмістили вогнегасники. А ще зробили запас води, продуктів та медикаментів», – поділилася директор одного з дитсадків Кам’янського Інесу.
Вихователька Валерія каже – мають чіткий алгоритм дій у разі повітряної тривоги.
«Діти спокійно спускаються у притулок. Сприймають це як гру. Там ми читаємо їм казки, граємо у різні ігри, створюємо вироби, збираємо конструктори. Хлопчики та дівчатка не турбуються. Тому що вихователі завжди поруч із ними», – розповіла вихователька Валерія.
У Кам’янському 28 садків продовжать працювати офлайн та приймати дітей. Ще 20 – перейдуть до дистанційної роботи.
Загалом на Дніпропетровщині – 834 школи.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

10 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

11 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

12 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

13 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

13 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

14 години ago