Як працюватимуть садки Кам’янського з 1 вересня

У Кам’янському продовжується підготовка до нового навчального року. Деякі дитсадки вже пройшли перевірку, і готові до навчання, як в онлайн, так і офлайн-форматі, інші ще чекають на акти оцінки.
На сайті міськради опубліковано офіційне рішення виконкому про організацію освітнього процесу під час дії воєнного стану у 2022–2023 навчальному році у навчальних закладах Кам’янської міської територіальної громади.
Так, згідно з документом, дозволяється проводити освітній процес у змішаному форматі, враховуючи акти оцінки об’єктів, такими садками:
– комунальним установам дошкільної освіти Кам’янської міської ради №1, 4, 6, 7, 33, 43
Також можливість такого навчання отримають інші дитсадки, коли будуть готові акти оцінки, а це:
– комунальні заклади дошкільної освіти Кам’янської міської ради №2, 3, 9, 11, 13, 14, 17, 22, 24, 26, 30, 31, 32, 36, 37, 44, 50 та дошкільні підрозділи ліцею інформаційних технологій, ліцеїв №3, 24, 26, 37, гімназії №27 та початкової школи «Дніпряночка».
Проводити освітній процес виключно у дистанційному форматі відповідно до висновків оцінки об’єктів дозволили:
– комунальним установам дошкільної освіти Кам’янської міської ради №8, 10, 16, 18, 21, 23, 28, 29, 34, 38, 40, 41, 45, 46, 48, 49.
Проводитимуть освітній процес у змішаному форматі на базі інших навчальних закладів:
– Комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №34 «Незабудка» для дітей з особливими освітніми потребами (на базі Комунального закладу «Ліцей №30»).
Проводити освітній процес у змішаному форматі з використанням укриттів інших навчальних закладів та об’єктів житлової інфраструктури дозволено:
– Комунальному закладу «Спеціальний дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) №12 «Сонечко», використовуючи укриття житлового будинку за адресою: просп.Аношкіна, 94.
– Комунальному закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №19 «Калинка», використовуючи укриття Комунального закладу «Гімназія №32».
– Комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №35 «Попелюшка», використовуючи укриття Комунального закладу «Ліцей №39».
Тобто офіційного навчання лише офлайн у дитсадках не буде. Однак, у тих садах, де буде змішана форма навчання, готові приймати дітей, і вже повідомили, що з 1 вересня дитсадок працюватиме не 4 години, як зараз, а 6. Прийматимуть дітей або з 7 ранку, або з 8. Спати діти в дитячих садках не будуть, хоча в укриттях кілька ліжечок стоїть. Також через воєнний стан у садках не працюватимуть ясельні групи.
Що стосується онлайн-груп, то, наприклад, у дитсадку №30 повідомили, що створювати групу для онлайн занять, якщо набереться всього 1 або 2 особи, – не будуть, дітей має бути більше.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

9 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

13 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

15 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

15 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

16 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

16 години ago