Що особливо приваблює, так це те, що ця страва універсальна. Вона може наситити голодного чоловіка і не заважає матусиній дієті. Суцвіття капусти запікаються в ароматному соусі зі свіжих овочів та сметани. А сирна скоринка стане остаточним штрихом у цьому простому шедеврі. Чи потрібно говорити, що ваша овочева запіканка розійдеться за кілька хвилин?
Складові
Цвітна капуста 950 г, Помідор 350 г, Болгарський перець 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2–3 зуб., Сметана 3 ст. л., Сир сулугуні 100 г, Хмелі-сунелі 0,5 ч. л., Паприка 0,5 ч. л., Кріп за смаком, Сіль за смаком.
Приготування
Розберіть капусту на суцвіття, потім викладіть її в каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть після закипання 5 хвилин.
Крупно наріжте решту овочів і помістіть у чашу блендера. Подрібніть до отримання однорідної маси. Додайте сметану, сіль та спеції і ще раз перебийте блендером. Залийте овочевим соусом.
Запікайте капусту в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Потім посипте тертим сиром і поверніть до духовки ще на 5 хвилин. Прикрасьте готову запіканку рубаною зеленню.
Запечена капуста виходить дуже соковитою, із яскраво вираженим смаком овочевого соусу. Її можна подавати як гарнір до м’яса або як основну страву. Запіканка досить низькокалорійна, тому не завдасть шкоди фігурі.
У Дніпрі стався черговий мовний скандал у таксі. Пасажирка почала кричати на водія лише тому,…
12 листопада у Бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відбудеться презентація книги Артема Нестеренка "Непідробна сила". Артем…
У найближчу суботу, 8 листопада, у місті пройде турнір з греко-римської боротьби пам'яті Леоніда Яковича…
Російський удар знеструмив шахти на Дніпропетровщині: триває підйом гірників на поверхню. Про це повідомляє Міністерство…
Співачка Віра Брежнєва, яка народилася і виросла у Кам'янському, вперше за тривалий час показалась з молодшою донькою Сарою…
Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "26 жовтня поблизу населеного пункту Новоолександрівка на Дніпропетровщині,…