Рецепт дня: Квашені сливи у пряному маринаді

Попередимо відразу: для мочіння (соління) беріть щільні сливи пізніх сортів. Ідеально підійдуть ті, з яких роблять чорнослив. Квасити таку сливу рекомендують в середині-кінці вересня, коли вже досить прохолодно. Якщо робити закрутку влітку, то плоди можуть просто прокиснути.

Білий наліт на сливах не треба занадто вимивати, це ті самі дріжджі, що містяться в фруктах. Вони прискорюють природний процес бродіння. Якщо нальоту мало, то можете додати до квашених слив скоринку житнього хліба або 1 ст. л. цукру (розрахунок на трилітрову банку). М’які, биті плоди одразу відкладете, для квашіння вони не підходять.

Сквашування — те саме, що й мочіння. Тільки квасимо ми зазвичай сезонні овочі, а мочимо такі фрукти, як сливи, яблука, кавуни або виноград. З прянощами сміливо експериментуйте. Любите базилік, кріп, петрушку, кінзу? Звісно, ​​додавайте! Сливи за цим рецептом не тріскаються і залишаються соковитими до глибокої зими, а запах у них просто неймовірний.

Складові
Слива 2 кг, Вода 1 л, Сіль 2 ст. л., гвоздика 4 шт., чорний перець (горошком) 15 шт., перець запашний 4 шт., перець чилі 0,5 шт., часник 3 зуб.

Приготування
У трилітрову банку додайте прянощі: запашний перець, горошком, лаврове листя, кмин і гвоздику.

На дно наріжте часник, додайте кілька листків м’яти (можна замінити базиліком або зеленим кропом). Для гостроти наріжте маленький шматочок чилі. Наповніть банку сливами до половини. Далі викладіть листя смородини, малини, м’яти, трохи часнику з чилі. Зверху покладіть зелень, що залишилася. Заповніть ємністю сливами до кінця.

Візьміть холодну сиру воду, додайте сіль і перемішайте до розчинення.

Залийте плоди розсолом, щоб дійшов, до верхівки. За потребою можете додати наприкінці звичайної води.
На верхівку банки зі сливами поставте горизонтальним хрестиком лавровий лист, вишневі або черешневі гілки. Вони додадуть додатково фруктовий аромат і не дадуть сливам спливти.

Зігніть навпіл гумову кришку, вставте в банку і максимально утрамбуйте сливи.

Щоб не утворилася пліснява, додайте в кінці трохи куркуми, гірчиці у зернах або 1 ст. л. рослинної олії. Закрийте банку звичайною кришкою, щоб сливи «дихали».
Якщо хочете їсти сливи через тиждень-два, залиште заготівлю в кухонній шафці для зброджування на 3 дні. Потім винесіть на холод. Якщо ж робите на зиму, то одразу відносьте до підвалу. Приготуйте квашені сливи у пряному маринаді, поки сезон. Вони добре підходять для тушкування капусти, м’яса, риби, також у томатні соуси.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *