Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пастила з гарбуза та яблук

У наш час склад покупних цукерок залишає бажати кращого. Тому варто думати про їх альтернативу, приготувати яку можна своїми руками. Так ви будете впевнені у солодощах. Восени можна заготовити чимало ласощів, якими вам вдасться тішити дітей цілий рік. Пастила з гарбуза та яблук тому приклад.

До складу таїких поживних та корисних солодощів не входять барвники та ароматизатори. Повністю натуральні ласощі готуються виключно із сезонних плодів. Вибираючи їх, можна експериментувати. Спробуйте замінити яблука на моркву, груші, банани або фініки. За бажання додайте корицю, імбир, гвоздику та цитрусову нотку, використавши цедру та сік апельсина. Вийде дуже смачно та ароматно!

Під час підготовки яблук рекомендуємо використовувати підкислену воду. Це потрібно для того, щоб фрукти не почорніли. Налийте у велику ємність 2 л холодної води та додайте 1 ч. л. лимонної кислоти. Нарізаючи яблука, занурюйте їх у отриману рідину – і про зміну кольору плодів вам не доведеться турбуватися.

Складові
Гарбуз 1,2 кг, Яблука 2 кг, Вода 500 мл, Мед 100 г

Приготування
Очистіть гарбуз від грубої шкірки. Наріжте кубиками середнього розміру. Помийте яблука. Розріжте їх на 4 частини і видаліть серцевину.

Додайте гарбуз до яблук у каструлю. Поставте їх на плиту і влийте 500 мл води. Тримайте на середньому вогні під кришкою, регулярно помішуючи протягом 20 хвилин. За потреби додайте мед. Ретельно все перемішайте.

Змастіть деко невеликою кількістю соняшникової олії. Вилийте на нього гаряче пюре з гарбуза та яблук, рівномірно його розподіляючи. Відправте в сушарку приблизно на 24 години, встановивши температуру 50 градусів.

Зніміть готову пастилу з дека. Наріжте її на порційні шматочки і згорніть трубочками.
Зберігати яблучно-гарбузову пастилу можна в холодильнику та в морозилці, розфасувавши її по пакетах. Також ці яскраві ласощі будуть чудово стояти і в скляній тарі з кришками, що закручуються.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині 43 жінки отримали звання Мати-героїня

У Дніпропетровській області 43 жінкам присвоїли звання Мати-героїня. У Дніпрі 17 травня 43 жінкам з…

39 секунд ago

На Дніпропетровщині чоловік з ножем поранив співробітника ТЦК

В Дніпропетровській області озброєний чоловік напав на співробітника ТЦК. Військовослужбовець в результаті отримав поранення. Про…

1 годину ago

На Дніпропетровщині затримали наркоторговців

Криворізькі поліцейські затримали двох наркозбувачів. За місцем мешкання підозрюваних правоохоронці вилучили понад 40 пакетів з…

2 години ago

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

15 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

18 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

20 години ago