На Дніпропетровщині продовжується посівна

На Дніпропетровщині триває посівна озимина. Аграрії працюють у всіх районах області. Вже засіяно понад 173 тис. га полів озимою пшеницею, житом, ріпаком. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

«Аграрії Дніпропетровщини продовжують боронити продовольчий фронт. Незважаючи на війну та всі складнощі. Виростили та зібрали ранні зернові. Нині у полях сіють озимі. Закладають основу майбутнього врожаю 2023 року», – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОВ Володимир Орлов.

Він додав, що в області майже завершили сіяти озимий ріпак. Виконали 92% робіт. Засіяли понад 116 тис. га полів. Пшениці посіяли вже 57,3 тис. га – 12% від запланованого.

Свою битву за майбутній урожай почало й одне з фермерських господарств Новомосковського району. Голова агропідприємства Валерій каже, що нинішні ранні зернові та ріпак вже зібрали. Зараз настав час сіяти пшеницю.

«Наш фронт тут. Відповідальність величезна. Країна має бути із зерном та хлібом. Тому техніка на полях ми працюємо», – сказав Валерій.

Він додав, що пшеницю почали сіяти трохи раніше, ніж звичайно. Щоб до морозів вона підросла і набралася сили. Погодні умови сприяють волозі. Планують посіяти ще трохи озимого ячменю.

Завершать посівну сільгоспвиробники у середині жовтня. Як і минулого року планують засіяти озимими понад 700 тис. полів.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

12 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

16 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

18 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

18 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

19 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

19 години ago