На Дніпропетровщині провели екоакцію “Чисті береги”

17 вересня у рамках Міжнародного дня чистих берегів працівники Дніпропетровського рибоохоронного патруля приєдналися до збирання прибережних територій.

Мета заходу – підвищення рівня екологічної культури та стимулювання ековідповідальності населення перед водними ресурсами планети та її водними жителями.

Разом із представниками громадських організацій, рибалок-аматорів та небайдужих громадян прибрано від сміття береги Дніпровського водосховища у Соборному районі Дніпра та річки Самара у Новомосковську.

Розчищено берегову смугу затоки «Калоша», поблизу Кам’янського. Також до заходу приєдналися небайдужі дайвери, що забирали дно Дніпровського водосховища. Загальна площа прибраної території становила 1,9 га.

Як зазначив начальник Управління Держрибагентства в Дніпропетровській області Василь Волков, який брав участь у заході разом з інспекторами рибоохоронного патруля, учасникам акції загалом вдалося зібрати понад два десятки мішків з різноманітним сміттям.

“Дякую всім небайдужим громадянам, які долучилися до прибирання берегів! Закликаємо дотримуватися санітарних норм і необхідності прибирання сміття після прогулянки, під час відпочинку на узбережжі. Дніпропетровський рибоохоронний патруль нагадує, що дана акція не обмежена за часом. Працівники рибоохорони постійно проводять подібні громадян долучатися. Прибирання берегів завадить попаданню сміття у воду, що, у свою чергу, врятує мешканців водойм. Адже щорічно сміття у наших водах стає більше, а це повільно знищує екосистему річок та морів”, – зазначив Волков.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі чоловік намагався стрибнути з Кайдацького мосту

У Дніпрі патрульні врятували чоловіка, який намагався вкоротити собі віку. Про це повідомляє «Дніпро Оперативний». За…

14 хв. ago

Тенісист із Кам’янського вийшов у чвертьфінал челенджера у Тайбеї

Український тенісист Ілля Марченко вийшов у чвертьфінал турніру ATP Challenger 75 в Тайбеї. Ілля у матчі другого кола…

43 хв. ago

На Дніпропетровщині переселенці можуть отримати майже по 11 тисяч

Внутрішні переселенці (ВПО) низки українських регіонів можуть розраховувати на грошову допомогу від міжнародних організацій. Сума…

1 годину ago

На Дніпропетровщині діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії

Через дефіцит електроенергії в Україні у четвер, 16 травня, діятимуть графіки погодинних відключень. Світло вимикатимуть…

2 години ago

Слідчі Дніпра повідомили про підозру двом домашнім тиранам

Слідчі Дніпра повідомили про підозру двом кривдникам, які вчиняли домашнє насильство над жінками. Правоохоронці неодноразово…

2 години ago

Де у Кам’янському відключать сьогодні світло

Про це повідомляє АТ “ДТЕК Дніпровські електромережі”. У зв’язку з виконанням профілактичних робіт у четвер,…

2 години ago