Categories: Економіка

На «Каметсталі» стартував ремонт градирні

Металургійний комбінат “Каметсталь” (“Метінвест”) розпочав капітальний ремонт п’ятої секції градирні технічної води в цеху уловлювання хімічних продуктів коксування. Про це йдеться у прес-релізі підприємства у Facebook.
Система оборотного водопостачання є одним із найважливіших технологічних вузлів коксохімічного виробництва. Без стабільної роботи цього агрегату функціонування коксового цеху неможливе.
При виробництві коксу утворюється коксовий газ, що йде подальшу очищення і опалення коксових печей, і навіть потреби металургійного виробництва. Градирня оборотного відділення грає роль охолоджувача цього газу. Її головне призначення – транспортування великих обсягів технічної води до первинних газових холодильників, де й відбувається охолодження коксового газу.
Після того як вода ввібрала тепло з газів, вона знову повертається на градирню, де з верхньої частини падає вниз, паралельно охолоджуючись спрямованим потоком повітря. Далі вона подається насосами повторну циркуляцію охолодження коксового газу.
“Навіть при капітальних ремонтах частина секцій градирні має постійно працювати. В умовах підвищеної вологості серйозно збільшується небезпека корозії обладнання та зношування. Тому важливо підтримувати обладнання у справному стані”, — повідомляє комбінат.
У ході капітального ремонту 5-ї секції передбачено заміну верхньої плити, на якій встановлено дифузор, заміну зрошувальної та водоуловлювальної системи, обшивку корпусу, зв’язків, опорних конструкцій, відновлення залізобетонного каркасу та рами з вентилятором.

Олена

Recent Posts

Марго Роббі зіграє головну роль у новому фільму на основі коміксу

Американська актриса Марго Роббі, зірка фільму "Барбі", може виконати головну роль у майбутньому фільмі "Авенджелін"…

23 хв. ago

Європа відкриває двері для камʼянчан

Сьогодні ми продовжуємо цикл статей, у яких камʼянчани розповідають, як вимушено стали мешканцями інших країн,…

53 хв. ago

Школи Кам’янського готують до нового навчального року (відео)

Хід робіт проінспектував мер Андрій Білоусов. "Готуємо освітні заклади Кам’янського до нового навчального року. Сьогодні…

1 годину ago

Шість спортсменів з Дніпропетровщини змагатимуться на Олімпіаді-2024

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ще одна путівка на Олімпійські ігри-2024 – у…

1 годину ago

Рецепт дня: Сирні трубочки

Деякі господині ну дуже бояться дріжджового тіста. Всіляко уникають рецептів із ним. Тому намагаються знаходити…

2 години ago

На Дніпропетровщині спалахнула квартира: постраждав чоловік

2 травня, о 05:54, на вулиці Бульварна міста Марганець Нікопольського району, з квартири йшов дим.…

2 години ago