Звичні крем-супи та каші вже набридли, тому пропонуємо приготувати щось легке, вишукане, та водночас поживне. Курча з гарбузом та соусом песто неодмінно сподобається вашим гостям, адже його насичений осінній аромат трав та гарбуза не залишить нікого байбужим.
Складові
6 курячих стегон, 800 г гарбуза, 2 скибочки білого хліба, 11 зуб. часнику, 2 пуч. петрушки, 5 ст. л. оливкової олії, 1 дрібка солі, 200 г твердого сиру , 7 волоських горіхів, 4 гілочки базиліка.
Приготування
1. Промийте, очистіть і наріжте гарбуз шматочками. Складіть його у форму для випікання. Туди ж відправте 10 зубчиків часнику у шкірці.
2. Зверху на овочі викладіть промиті та обсушені курячі стегна.
3. Порубайте 1 пуч. петрушки та посипте страву у формі. Посоліть і поперчіть стегна з овочами, полийте 2 ст. л. оливкової олії. 4. Випікайте страву в розігрітій до 200 ° С духовці близько 25-30 хвилин.
5. Тим часом приготуємо соус. Зубчик часнику, що залишився, очистіть і крупно наріжте. Натріть на тертці сир.
6. З’єднайте інгредієнти, додавши горіхи, базилік, оливкову олію і петрушку, що залишилися, пару столових ложок холодної кип’яченої води. Подрібніть інгредієнти у блендері.
7. Наріжте скибочки хліба великими шматочками, викладіть їх на готову страву разом із песто соусом. За бажанням збризкайте хліб оливковою олією.
8. Відправте страву в духовку ще на кілька хвилин.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "З 14 по 19 квітня у Кам’янському проходять…
Завод «Каметсталь» гірничо-металургійної групи «Метінвест», у квітні 2025 року планує відвантажити 90 тисяч тонн квадратної…
17 квітня у Кам’янському відбулася соціальна акція на підтримку Збройних Сил України. Захід об’єднав спортсменів,…
Сьогодні мер міста разом зі своїми підлеглими здійснив об’їзд міста та проінспектував виконання робіт з…
Ворог знову б'є по енергетиці: пошкоджено об'єкт ДТЕК на Дніпропетровщині. Сьогодні вранці рф атакувала дронами…
Аграрії району активно працюють з початком посівної кампанії 2025 року. З планових 75,01 тис. га…