У Кам’янському проблеми із сіллю

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні штабу з підготовки до зимового сезону, яке відбулося під головуванням мера Андрія Білоусова.
Як доповів профільний віце-мер Олег Максименко, загалом підготовка відбувається нормально. Житловий фонд та бюджетні установи готові до прийому теплоносія на 100%, готова також система водопостачання міста та трамвайне господарство. Аварійна служба укомплектована 8 автомобілями та більш ніж 60 особами штату, ближче до зими до роботи стануть ще 3 аварійні машини, у тому числі спеціально призначена для усунення несправностей у системі електроопалення на житлових масивах Соцмістечко та БАМ. Готові також спецавтомобілі для очищення та посипання доріг, до існуючих нині міні-тракторів для очищення тротуарів та дворів буде додано ще близько десятка. 9 вересня у Кам’янському побувала велика делегація представників Мінрегіону України та Дніпропетровської ОВА, яка високо оцінила перебіг підготовки нашого міста до зими.
Що стосується теплогенеруючих структур, на сьогоднішній день активно ведуться переговори щодо постачання природного газу. У Кам’янське вже почали надходити пілети для забезпечення котелень, що працюють на альтернативному паливі, місто прийняло вже 1,5 тис. тонн, всього необхідно близько 10 тисяч, але це питання часу. Під час нещодавніх гідровипробувань систем теплопостачання виникло кілька поривів, найближчими днями їх буде усунено.
Окремо на засіданні розглядалося питання Кам’янського району Аульського водоводу. Ця структура під час проведення ремонту водних магістралей серйозно пошкодила дорожнє покриття у районі автовокзалу та на проспекті Ювілейному, що створює реальні незручності для городян. Представник водоканалу запевнив, що протягом найближчих кількох днів дірки на дорогах будуть залатані.
Були питання і до районних електромереж – там зволікають із видачею дозволів на проведення земляних робіт на теплових магістралях. Енергетики запевнили, що проблему буде вирішено вже сьогодні.
Особливо гостро постала проблема із сіллю для виготовлення піщано-сольової суміші для посипання доріг та тротуарів у зимовий період. З відомих причин завод у Артемівську Донецької області зупинено, а рівнозначних постачальників фактично немає. Як альтернатива є пропозиція з Туреччини, проте тут «кусається» ціна: якщо раніше українська сіль продавалася по 800 гривень за тонну, то нині турецька – за ціною близько 11 тисяч. Зрозуміло, що такі цифри місто навряд чи витягне. Тому мер Андрій Білоусов повідомив, що наступного тижня планує зібрати окрему нараду щодо «сольового» питання.
– Загалом місто до зими готове, наявні проблеми усунемо за тиждень-два. А от щодо солі обговорюватимемо ситуацію наступного тижня, – зазначив Олег Максименко.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

1 годину ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

5 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

7 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

7 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

8 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

8 години ago