Звичні крем-супи та каші вже набридли, тому пропонуємо приготувати щось легке, вишукане, та водночас поживне. Курча з гарбузом та соусом песто неодмінно сподобається вашим гостям, адже його насичений осінній аромат трав та гарбуза не залишить нікого байбужим.
Складові
6 курячих стегон, 800 г гарбуза, 2 скибочки білого хліба, 11 зуб. часнику, 2 пуч. петрушки, 5 ст. л. оливкової олії, 1 дрібка солі, 200 г твердого сиру , 7 волоських горіхів, 4 гілочки базиліка.
Приготування
1. Промийте, очистіть і наріжте гарбуз шматочками. Складіть його у форму для випікання. Туди ж відправте 10 зубчиків часнику у шкірці.
2. Зверху на овочі викладіть промиті та обсушені курячі стегна.
3. Порубайте 1 пуч. петрушки та посипте страву у формі. Посоліть і поперчіть стегна з овочами, полийте 2 ст. л. оливкової олії. 4. Випікайте страву в розігрітій до 200 ° С духовці близько 25-30 хвилин.
5. Тим часом приготуємо соус. Зубчик часнику, що залишився, очистіть і крупно наріжте. Натріть на тертці сир.
6. З’єднайте інгредієнти, додавши горіхи, базилік, оливкову олію і петрушку, що залишилися, пару столових ложок холодної кип’яченої води. Подрібніть інгредієнти у блендері.
7. Наріжте скибочки хліба великими шматочками, викладіть їх на готову страву разом із песто соусом. За бажанням збризкайте хліб оливковою олією.
8. Відправте страву в духовку ще на кілька хвилин.
Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…
Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…
ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…
Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…
Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…