Пенсіонери Дніпропетровщини можуть виїхати на захід України

З громад Дніпропетровщини, які перебувають під постійними ворожими обстрілами, можуть евакуюватися старші люди. Ідеться про тих, кому за шістдесят і хто не має рідних. Для виїзду до більш безпечних регіонів достатньо заяви. Транспортування та розселення безкоштовні. Подробиці розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Охочих перебратися в безпечніше місце збирають до групи. Залізничним транспортом їх евакуювали на захід України. В дорозі людей супроводжує представник товариства. На місці – зустрічають та розміщують у санаторіях та гуртожитках.

«Досить подати заявку до міської чи селищної ради. Інформацію передадуть до обласного департаменту соцзахисту. Наші спеціалісти організовують евакуацію. Потребуєте цього або по сусідству з вами живуть одинаки, знайте – є можливість виїхати в безпечне місце», – сказала заступник голови Дніпропетровської ОВ Ольга Горб.

Це державна програма. Нею скористалося вже 140 людей похилого віку регіону. Їхні громади – під постійними ворожими обстрілами. Сьогодні на Дніпропетровщині таких 10. Дві у Криворізькому та по чотири громади у Нікопольському та Синельниківському районах.

«Все лише за добровільною згодою людини. Евакуація не примусова. Ми вдячні приймаючій стороні за гостинність. Коли самотні мешканці Дніпропетровщини у безпеці, ми спокійні», – наголосила Горб.

У разі виникнення питань звертайтесь до департаменту соцзахисту населення Дніпропетровської ОВО за номером (056) 720 95 80.

Олена

Recent Posts

В музеї Кам’янського відкрилася виставка «Світ Божий як Великдень»

В музеї історії міста відкрилася ХХІІІ Всеукранська виставіка декоративно-ужиткового «Світ Божий як Великдень…».  Без перебільшення,…

2 хв. ago

У Кам’янському біля кладовища знайшли тіло чоловіка

У вівторок, 30 квітня, у Кам’янському виявили тіло чоловіка. Йому було близько 70 років. Особу…

32 хв. ago

Спокійна ніч у Кам’янському

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула тихо…

52 хв. ago

Ворог продовжує обстрілювати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вчора надвечір ворог завдав ракетного удару по Криворізькому…

60 хв. ago

У Дніпрі нетверезий водій ВАЗ на “шаленій швидкості” врізався у захисні стовпчики на зупинці

У середу, 1 травня, у Дніпрі сталася ДТП на Набережній Перемоги. Там ВАЗ врізався у…

1 годину ago

Гороскоп на 3 травня 2024 року

Овен Гарний час для емоційного перезавантаження. Займіться домашніми справами, наведіть лад, пройдіться магазинами. Однак ваша…

1 годину ago