Як на Дніпропетровщині працевлаштовують переселенців та яких фахівців більше серед шукачів роботи

Працевлаштували на Дніпропетровщині за час війни 19,6 тис. осіб. У тому числі й переселенці. Двісті безробітних зі статусом ВПО змінили професію. Ще двадцять узгодили видачу мікрогрантів на відкриття власної справи. Про це на брифінгу у Дніпропетровській ОВА розповіла заступник директора обласного центру зайнятості Наталія Селякова.

За сім місяців війни до служби зайнятості області звернулося майже 6 тис. переселенців. Усі вони були у пошуку роботи.

«Нерідко переселенці мали нерозривні трудові договори. Але за умов війни питання вирішується в односторонньому порядку. Для цього потрібна заява на ім’я роботодавця. Її людина передає до центру зайнятості. Далі справа за спеціалістами служби», – пояснила Наталія Селякова.

Знайшли своє робоче місце вже понад 1,5 тис. переселенців. Найбільше людей пішло у торгівлю та промисловість. Влаштовувалися і в медустанови регіону та транспортну сферу.

«Більшість із тих, хто ще залишається на обліку – службовці у минулому. Вони обіймали керівні посади, були менеджерами, інженерами та економістами. Таких 68%. Є серед претендентів роботи зі статусом ВПО та гірники, водії, зварювальники та продавці. Ще 11% не мають професії», – сказала Наталія Селякова.

Двісті переселенців зважилися на зміну професії. Перевчилися у Центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

«Тут викладають за одинадцятьма професіями. Газозварювальник, майстер манікюру, молодша медична сестра та інші. Це тривале навчання, але є й короткострокові курси. Наприклад, програмування. Напрямок людина обирає сама», – деталізувала Наталія Селякова.

Ще двадцять переселенцям узгодили мікрогранти. Вони прописали бізнес-плани та приєдналися до державної програми.

«Дніпропетровщина – одна із лідерів за кількістю заяв на отримання мікрогрантів, – розповіла заступник директора обласного центру зайнятості. – Урядова програма «еРобота» продовжується. Податись до участі можна через Дію. Достатньо заяви та бізнес-плану. Зі складання останнього можуть допомогти і наші фахівці».

Отримати можна від 50 до 250 тис. грн. Претендувати на таку допомогу можуть як підприємці, так і новачки. З деталями програми «еРобота» можна ознайомитись за посиланням.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *