Categories: Події

До уваги кам’янчан: обережно, шахраї!

В Україні активізувалися інтернет-шахраї. Вигадали нову схему обкрадання українців через нібито “заблоковану” картку ПриватБанку.
Так, на порталі “Мінфіну” жінка із Запоріжжя розповіла про те, як стала жертвою аферистів.
З її слів, їй зателефонував незнайомий чоловік, який представився працівником служби безпеки “Приватбанку”. Для підтвердження своєї легенди аферист надав жінці її особисті дані та навіть розповів, яка сума зберігається у неї на банківському рахунку.
“Для переконливості, що він не шахрай, було перемикання дзвінка на оператора з номером “3700”. Оператор сказав, що в мою карту були втручання і вона заблокована. Він запропонував її розблокувати зараз і почав говорити, що мені робити. Він збільшив кредитний ліміт на одній із карток, перекинув із скарбнички на картку, і міг заблокувати чи розблокувати картку. Подальшими діями шахраїв було знято кошти з скарбнички та картки у розмірі 19580 гривень”, – зазначила жертва аферистів.
Постраждала повідомила, що вкрадені гроші вона планувала витратити на навчання своєї дитини та відновлення будинку після обстрілу ЗС РФ. У відкликанні жінка закликала представників держбанку втрутитися у ситуацію та допомогти їй повернути гроші.
У коментарях до звернення громадянки співробітник “Приватбанку” зазначив, що шахраї могли розблокувати картку та перевести з неї кошти за наявності доступу до особистого кабінету “Приват24”. Зокрема, зловмисники могли заволодіти паролем від облікового запису або пін-кодом, необхідним для відновлення банківської картки.
“Ми постійно наголошуємо, що клієнти повинні бути пильні та не передавати дані карток та паролі від акаунту третім особам. Ми звернулися у приватному повідомленні для уточнення ваших контактних даних та перевірки інформації. Банк постійно працює над удосконаленням своїх послуг, у тому числі у сфері захисту своїх клієнтів від шахрайських дій”, – відповів представник “Приватбанку” на звернення жінки, яка стала жертвою шахраїв.
Зазначимо, що українці досить часто стають жертвами аферистів саме через ПриватБанк. Так, нещодавно стало відомо, що шахраї також працюють у Telegram-каналах із заміною номера, які на вигляд нагадують канали банків та міжнародних організацій. Для отримання коштів – просять надати пін-код картки, CVV, інакше – погрожують заблокувати рахунки.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі горіла церква: загинула жінка

Вранці 17 травня надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку на території храму Української православної…

11 хв. ago

Анатомічне і ортопедичне взуття: в чому різниця і коли треба носити

Нерідко при виборі взуття можна натрапити на характеристику "анатомічне". Попри те, що воно має деякі…

30 хв. ago

На Луганщині загинув захисник з Кам’янського

Сумну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "13 травня поблизу населеного пункту Макіївка на Луганщині,…

52 хв. ago

У Кам’янському жінка зарізала співмешканця

У Кам'янському жінка під час сварки напала з ножем на співмешканця та вбила його. Про…

1 годину ago

Доленосні зміни у житті: ці знаки Зодіаку приймуть найкраще рішення у травні

Гороскоп на травень розповість, хто з представників зодіакального сузір'я прийме в кінці весни важливе рішення. Саме…

1 годину ago

У Кам’янському вітали чемпіонів та віце-чемпіонів Дніпропетровської області з футболу

15 травня на лівобережному стадіоні “Надія” відбулося справжнє футбольне свято: вперше юним футболістам, двум складам…

2 години ago