Categories: Події

«Тютюновий» скандал у Кам’янському районі

Правоохоронці вже два тижні проводять обшук на тютюновій фабриці United Tobacco (ТОВ “Юнайтед Табако”, Жовті Води Дніпропетровської обл.), яка підозрюється у нелегальному виробництві тютюнових виробів, уже встановлено підозрюваних у скоєнні злочину та масштаби незаконної діяльності. Про це пише “Інтерфакс-Україна”.
“Як мені відомо, обшуки досі не завершені, вилучення обладнання не оформлене належним чином. А організатори злочинної схеми стерли ноги до колін, оббігаючи високі кабінети та пропонуючи умови співпраці. Злочинці не зрозуміли, що “умови” співпраці сьогодні єдині – 100% податків до бюджету, чи в’язниця”, – написав голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у своєму Телеграм-каналі.
Політик також звернувся у повідомленні до Державної податкової служби з вимогою надати звіт про суми завданих злочинцями збитків за рахунок несплати обов’язкових податків і зборів, які не були направлені до бюджету країни, що воює з РФ.
“З огляду на це, прошу правоохоронців не грати з Кримінально-процесуальним кодексом і негайно довести розпочате до кінця відповідно до закону. Жодних домовленостей та “відбоїв” не буде”, – підсумував голова парламентського комітету.
Як повідомлялося, конфлікти United Tobacco з правоохоронцями траплялися і раніше: у серпні 2021 року співробітники Державної фіскальної служби (ДФС, після реформи минулого року – Бюро економічної безпеки) провели обшуки на фабриці у справі про незаконне провадження контрафактних цигарок, проте їхню роботу блокував невстановлених осіб. В’їзд слідчих на підприємство було заблоковано важкою технікою, масовим скупченням “людей спортивного характеру” та місцевих жителів.
У свою чергу, United Tobacco звинуватили співробітників ДФС у перевищенні службових повноважень, блокуванні роботи підприємства та нанесенні травм працівникам.
За даними ДФС, її співробітники у січні-серпні 2021 року вилучили майже 800 тис. пачок тютюнових виробів вартістю близько 13 млн. грн., виготовлених під ТМ United Tobacco без марок акцизного податку. Продукція фабрики неодноразово вилучалася під час обшуків податковою міліцією складських приміщень та у місцях реалізації контрафакту.
Згідно з дослідженням тютюнового ринку інститутом “Kantar Україна” у вересні 2021 року, 15% тютюнових виробів, що нелегально реалізуються в країні, мали відмітку виробництва ТОВ “Юнайтед Тобако”.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

6 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

10 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

11 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

12 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив цеглиною односельця

Поліцейські затримали 36-річного жителя, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження односельцю. Нападник під час конфлікту схопив…

13 години ago

Роки війни і День музеїв у Кам`янському

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.  Його…

13 години ago