Categories: Події

На Дніпропетровщині затримали злочинну групу

Шахрайство з банківськими картками, нарколабораторія та зберігання боєприпасів: у Кривому Розі поліцейські затримали злочинну групу.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

Один із зловмисників організував нарколабораторію з виготовлення амфетаміну у квартирі на території Довгинцівського району. Також фігуранти організували шахрайську схему із заволодіння грошима з банківських карток. Як встановили поліцейські, незаконне виготовлення психотропів для збуту налагодив 52-річний громадянин. Під час слідства було встановлено, що фігурант організував шахрайську схему, до якої приєднав двох раніше засуджених мешканців міста. Шахраї отримували доступ до особистих кабінетів банківських додатків, у якому від імені потерпілих створювали цифрові віртуальні картки та викрадали кошти. Поліцейські встановили одну постраждалу особу, яку зловмисники обдурили на 160 тисяч гривень. Також встановлюються інші ошукані люди.

У рамках розслідування поліцейські провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання організатора та його спільників. В результаті правоохоронці вилучили лабораторне обладнання для виготовлення амфетаміну, ваги, наркотичні засоби, прекурсори, пістолет, патрони та гранату Ф-1, а також мобільні телефони, комп’ютерне обладнання, SIM-картки мобільних операторів України, гроші у сумі понад 120 тис. гривень , автомобіль BMW та банківські картки. Речові докази спрямовані на експертизи. За вказаним фактом порушено кримінальні провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство), ч.1 ст.263 (незаконне зберігання боєприпасів) та ч. 2 ст. 309 (зберігання психотропних речовин) Кримінального кодексу України. Після надходження результатів експертних досліджень вирішуватиметься питання щодо додаткової кваліфікації дій фігурантів.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

7 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

8 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

9 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

9 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

10 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

11 години ago