Categories: Події

На Дніпропетровщині 2-річна дитина отруїлася грибами

На Дніпропетровщині зафіксували перший випадок отруєння дикорослими грибами: отруїлася 2-річна дитина.

Про це повідомляє osn.com.ua.

З настанням осіннього сезону частішають випадки отруєння дикорослими грибами, які нерідко закінчуються летально. Найчастіше отруєння пов’язані з вживанням грибів типу маслюка, сироїжки, зеленушки, рядівки, синьоніжки, парасольки тощо, які збирали у лісосмузі поблизу міст та селищ. В основному це дикорослі гриби у сирому, смаженому, варено-смаженому вигляді, придбані на стихійних ринках.

Про це розповіла головний спеціаліст управління держнагляду щодо дотримання санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Нинішнього року в Україні вже зареєстрували 12 вогнищ отруєння дикорослими грибами, внаслідок яких постраждали 19 осіб, з них 1 дитина. На щастя, смертей не було. На даний час по Дніпропетровській області зафіксовано 1-й випадок отруєння дикорослими грибами: 2-річна дитина.

«Випадок стався у м. Палоград. Попередньо отруїлася 2-річна дитина, яку за словами родичів нагодували дикорослими грибами типу «синьоножка» у смаженому вигляді. Дорослі цієї сім’ї також пробували дикорослі гриби, серед них постраждалих немає. З проявами перших клінічних симптомів дитина була госпіталізована до Павлоградської міської лікарні з такими симптомами як слабкість, нудота, блювання, діарея. Попередній діагноз: гострий гастроентероколіт, підозра на отруєння грибами. Через добу каретою швидкої медичної допомоги дитину було переведено до обласного Регіонального медичного центру сімейного здоров’я. Наразі проводиться відповідне лікування», – повідомила Маргарита Малишева.

Торік у Дніпропетровській області було зареєстровано 4 випадки із 4 постраждалими, з них 1 дитина; усі випадки у побуті; 1 дитина померла.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі вилучили контрафакт

Тютюнові вироби майже на 300 тис. гривень: дільничні офіцери поліції Дніпра задокументували нелегальну торгівлю підакцизних…

14 хв. ago

У Кам’янському відкривається парковий сезон

Незабаром у Парках Кам'янського відбудеться відкриття сезону. 4 травня в Центральному міському парку чекають гостей…

22 хв. ago

4 знаки Зодіаку, які дратують всіх своїм всезнанням

Хоча представники кожного знаку Зодіаку, безумовно, освічені, не всі з них поспішають довести свій рівень…

37 хв. ago

У Кам’янському визначили найсильніші руки

27 квітня 2024 року на базі КЗ БДТ пройшов турнір з кистьової динамометрії "НАЙСИЛЬНІШІ РУКИ…

1 годину ago

Сімейна різанина під Кам’янським

Слідчі Дніпропетровщини повідомили про підозру 50-річній жінці, яка вдарила ножем цивільного чоловіка. Під час конфлікту…

1 годину ago

У Дніпрі зіштовхнулися Audi, Volkswagen та Mitsubishi (відео)

У понеділок, 29 квітня, у Дніпрі на Набережній Заводській сталася ДТП. В районі перехрестя з…

2 години ago