Categories: Це цікаво

Названо два міста-претенденти на Євробачення-2023

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення відбудеться у 2023 році у Ліверпулі чи Глазго. Про це повідомила Бі-бі-сі — вона визначить, де в підсумку проходитиме шоу, інформує freezmi.io.

У шорт-листі претендентів на право проведення Євробачення-2023 були сім міст Великобританії: Бірмінгем, Лідс, Манчестер, Ньюкасл, Шеффілд, Глазго та Ліверпуль. Раніше видання Metro писало, що фаворитами організаторів були Глазго та Бірмінгем, проте останній так і не увійшов до двійки лідерів.

Остаточне місце проведення музичного конкурсу буде відоме «протягом наступних тижнів», зазначив представник ВВС.

На Євробаченні-2022, що проходив в італійському Турині, переміг український хіп-хоп гурт Kalush Orchestra з піснею Стефанія. Перемога надає країні право на проведення конкурсу наступного року.

Україна заявила про готовність прийняти музичне змагання у 2023 році. Однак у червні Європейський мовний союз (EBU) ухвалив рішення з міркувань безпеки провести наступний конкурс у Британії, що посіла друге місце. Про це йшлося на сайті спілки. Україна як країна, яка перемогла на останньому конкурсі, одразу пройде у фінал майбутнього конкурсу.

Востаннє Британія приймала Євробачення 1998 року в Бірмінгемі. У Лондоні Євробачення востаннє проводили 1977 року, конкурс 2023 року стане дев’ятим для країни.

Олена

Recent Posts

«Аульський водовід» почав відключати боржників Кам’янського від водопостачання

Заборону на нарахування та стягнення пені, штрафів та призупинення надання комунальних послуг боржникам, скасували у…

59 хв. ago

У Кам’янському пройшли чергові ігри “Пліч-о-пліч”

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "Триває районний етап спортивного проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні…

18 години ago

У Кам’янському торгували контрафактом

Незаконний обіг підакцизної продукції припинили поліцейські Кам’янського. Правоохоронці задокументували 13 фактів порушення правил торгівлі, серед…

19 години ago

На пожежі під Дніпром постраждали люди

Вночі 4 травня російські окупаційні війська атакували Павлоград. Отримали поранення: жінка, 1967 року народження, та…

20 години ago

Кам’янська «Бджола» об’єднує людей навколо української культури

3 травня Центр молодіжних ініціатив спільно з ГО «Бджола» за підтримки міського голови Андрія Білоусова…

20 години ago

Під Дніпром затримали наркоторгівця

Криворізькі поліцейські затримали підозрюваного у розповсюдженні наркотичних речовин. У 38-річного чоловіка поліцейські вилучили майже 60…

21 годину ago