Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Закуска з крабових паличок «Коси русалоньки»

Якщо до вас завітали неждані гості, то цей рецепт обовязково врятує вашу репутацію дбайливої господині. Адже вам знадобиться лише декілька хвилин – і на столі вже стоїть аперитив та холодна закуска з крабових паличок. Закуска “Коси русалоньки” смакуватиме кожному.

Існує не одна закуска з крабових паличок. Дехто навіть робить з них роли. Але з цією стравою потрібно повозитись, а на «коси русалки» ви не витратите й години. Заздалегідь зберіть інгредієнти для маринаду, а крабові палички дістаньте із морозилки. Що вам знадобиться в процесі приготування, читайте далі.

Складові
Крабові палички 300 г, Часник 3 зуб., Гірчиця 1 ч.л., Олія 3 ст. л., Соєвий соус 2 ст. л., Петрушка 0,5 пуч., Лимонний сік 1 ст. л., Сіль за смаком, Мед за смаком,  Паприка 0,2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Крабові палички розморозьте, очистіть від неїстівних оболонок. Занурте на декілька хвилин у теплу воду, потім трохи обсушіть. Розгорніть їх у листи і складіть один на одного. Наріжте крабові палички тонкими смужками. Розділіть смужки, щоб вони не злипалися.

Перекладіть заготовки у глибоку ємність. Тепер приготуйте маринад. В окремій мисці змішайте олію з соєвим соусом, лимонним соком, медом, паприкою та гірчицею. Спробуйте маринад на смак. Якщо хочеться, додайте ще трохи солі, лимонного соку чи цукру. Туди ж відправте часник, пропущений через прес, мелений перець та рубану петрушку. Перемішайте.

Маринадом залийте крабові палички у ємності. Обережно перемішайте їх, щоб не пошкодити структуру. Накрийте кришкою або плівкою ємність, відправте закуску в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Подавайте до столу страву охолодженою, прикрасивши її маслинами, нарізаними кільцями. Це чудова закуска як до алкоголю, так і до гарячих страв. Рецепт простий і невитратний, тому беріть на замітку!

Олена

Recent Posts

Стрілянина у Дніпрі

У Дніпрі поліцейські затримали 31-річного зловмисника, який поранив двох людей. Фігурант здійснив декілька пострілів у…

10 секунд ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "В місті протягом ночі було…

7 хв. ago

Дніпропетровщина отримала ще понад 800 ноутбуків для школярів, які навчаються дистанційно

Дніпропетровщина отримала 806 ноутбуків. Чергове підсилення передав Уряд Обʼєднаних Арабських Еміратів через Фундацію Олени Зеленської.…

2 години ago

У Дніпрі судитимуть чоловіка за зґвалтування та вбивство маленької кам’янчанки

Зґвалтування та вбивство 11-річної дівчинки у м. Дніпро – судитимуть місцевого мешканця.  Ювенальні прокурори Дніпропетровської…

3 години ago

У Кам’янському затримали серійного крадія

У Кам’янському поліцейські затримали 40-річного чоловіка за серію майнових злочинів. Підозрюваний викрав з квартири знайомого…

16 години ago

Для дітей Кам’янського провели майстер-клас з розпису пасхальних пряників для ЗСУ

У Кам’янському 20 дітей, в тому числі ВПО, долучились до майстер-класу з розпису пасхальних пряників…

16 години ago