Перед відправленням пирога в духовку між шарами тіста необхідно влити яйця збиті з молоком. Ця суміш добре просочує основу. В результаті виникає відчуття, що ви їсте не тісто, а крем з ніжною текстурою.
У класичному рецепті використання цукру не передбачається. Якщо ж ви хочете зробити пиріг солодшим, рекомендуємо додати трохи згущеного молока або фруктового пюре до молочної суміші. Так смак пирога вийде ще цікавішим!
Складові
Сіль 7 г, Вода 350 мл, Пшеничне борошно 550 г, Яйце 4 шт., Молоко 350 мл, Манка 1 ст. л., Вершкове масло 90 г.
Приготування
Розведіть у воді 0,5 ч. л. солі. Додайте пшеничне борошно та замішайте однорідне тісто. Помістіть його у глибоку ємність та накрийте харчовою плівкою. Залишіть на 20 хвилин.
Розкатайте тісто. Розділіть його на дві частини. Перший шматочок розкатайте у пласт. Змастіть його 75 г розм’якшеного вершкового масла. Присипте манною крупою. Викладіть тісто у змащену олією форму для випікання, формуючи бортики. Потім розкатайте другу частину тіста. Викладіть її зверху, також защипуючи краї, але не до кінця. В окремій ємності збийте яйця з 2 дрібками солі та молоком.
Злегка підніміть край верхнього шару з тіста і влийте отриману суміш у карман. Акуратно защипніть краї.
Змастіть пиріг розм’якшеним вершковим маслом. Відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Апетитний молочний пиріг готовий! Зачекайте, поки він трохи охолоне. Потім наріжте десерт на порційні шматочки, посипте цукровою пудрою, прикрасьте листком м’яти і подайте до столу. До чаю це саме те!
У суботу та неділю відбулися матчі чемпіонату міста Кам'янське з футболу "Кам'янська молодіжна ліга". Відбулися…
14 квітня, завдяки випускнику Кам'янського фахового музичного коледжу імені Героя України Мирослава Скорика, продюсеру центру…
Український співак Ivan NAVI представив нову пісню “Гріхи” та кліп на неї, де зіграв гріховне кохання з акторкою Ксенією Мішиною. Основним лейтмотивом…
12 квітня на стадіоні «Надія» в Кам’янському відбувся матч чемпіонату області з футболу серед команд…
Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…
Грибна галявина - салат, який заслужено стане прикрасою будь-якого святкового столу. Його незвичайний смак змусить…