Дніпропетровщина – лідер України за кількістю навчених кандидатів у прийомні батьки

Дніпропетровщина – лідер України за кількістю навчених кандидатів у прийомні батьки, опікуни-піклувальники, батьки-вихователі.

З початку 2022 року спеціальну підготовку пройшли 280 осіб. Про це розповіли у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Цього року ми підготували 17 гуртів. Загалом навчання пройшли майже 300 осіб. Вони отримали відповідні довідки та позитивні рекомендації», – наголосила заступник директора Дніпропетровського обласного центру соціальних служб Наталія Астахова.

Вона додала, що ці сім’ї можуть влаштовуватися діти. Сироти або позбавлені батьківського піклування.

“Ми з початку війни не перестали вчити. І це класно, що у нас так багато охочих дати притулок дитині. У вересні було затверджено програму підготовки кандидатів. Тепер є можливість навчати ще й патронатних вихователів», – наголосила Наталія Астахова. Тренери закінчують останній, третій етап підвищення кваліфікації.

Наразі у черзі охочих навчатися на патронатного вихователя – 8 сімей. Це означає, що до нових родин зможуть потрапити ще більше хлопчиків та дівчаток, уточнила Наталія Астахова. Сім’ї, які бажають взяти дитину, мають звернутися до Служби у справах дітей за місцем проживання. Там вони отримають консультацію та напрямок навчання.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському затримали серійного крадія

У Кам’янському поліцейські затримали 40-річного чоловіка за серію майнових злочинів. Підозрюваний викрав з квартири знайомого…

6 години ago

Для дітей Кам’янського провели майстер-клас з розпису пасхальних пряників для ЗСУ

У Кам’янському 20 дітей, в тому числі ВПО, долучились до майстер-класу з розпису пасхальних пряників…

7 години ago

Два вузи Дніпра потрапили в ТОП-20 рейтингу Scopus

Стали відомі результати щорічного рейтингу українських закладів вищої освіти. Цьогоріч до списку лідерів потрапили університети…

7 години ago

У Кам’янському виготовляють дрони та РЕБ для військових (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "В рамках співпраці громадських організацій «Бджола» та «Благодійний…

7 години ago

У Дніпрі в кафе дівчина-підліток влаштувала стрілянину

У Дніпрі за фактом хуліганських дій повідомлено про підозру 14-річній дівчині. За процесуального керівництва ювенальних…

7 години ago

У Кам’янському працює банк одягу для дітей

Про це повідомляє Фонд розвитку Кам'янського. "Запрошуємо батьків з дітьми до нашого банку одягу, адже там…

8 години ago