Categories: Події

На Дніпропетровщині припинили діяльність наркоугруповання

Восьмеро жителів м. Кривий Ріг налагодили схему постачання метадону, який збували серед постійних покупців. Їхня клієнтська база налічувала близько 500 осіб. Нині чотирьох активних членів угруповання затримано, їм повідомлено про підозру за незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів у великих розмірах.

Викрили злочинну діяльність наркозбувачів оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Дніпропетровській області ДБН НПУ спільно зі слідчими відділення поліції №3 Криворізького районного управління поліції.

Встановлено, що організував наркобізнес 30-річний житель Кривого Рогу. До незаконної діяльності він залучив ще сімох місцевих мешканців віком від 24-х до 46-ти років. Зловмисники налагодили схему збуту метадону на території м. Кривий Ріг. Лідер угруповання чітко розподілив ролі між усіма членами групи. Троє чоловіків виконували ролі збувачів, роблячи «закладки» по місту. Ще троє забезпечували постачання гуртових партій «товару». Функції оператора виконувала співмешканка організатора, яка отримувала замовлення на метадон та пересилала їх збувачам. Сам же лідер угруповання контролював «підлеглих», розфасовував гуртові партії на дози та контролював обіг коштів.

Фігуранти збували «товар» переважно серед своїх постійних покупців, а їхня клієнтська база нараховувала близько 500 осіб. За наявною інформацією, такий «бізнес» приносив членам угруповання близько мільйона гривень прибутку на місяць.

Зібравши необхідну доказову базу, правоохоронці, за силової підтримки бійців спецпідрозділу ППОП, провели дев’ять одночасних санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів та у їхніх автомобілях. У результаті заходів вилучено понад сотню сліп-пакетів із метадоном, пів кілограма канабісу, дві одиниці зброї, набої, електронні ваги, банківські картки, «чорнові» записи, гроші в національній та іноземній валюті, а також два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності. Крім того, накладено арешт на всі банківські рахунки та п’ять квартир фігурантів.

Вилучені речові докази скеровано на проведення відповідних експертних досліджень до Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України.

Організатору та ще трьом активним членам угруповання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах) Кримінального кодексу України. Суд обрав кожному з них запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави: лідеру – 496 200 грн, трьом іншим фігурантам – 124 050 грн.

Процесуальні рішення відносно решти фігурантів будуть прийняті після надходження результатів експертних досліджень

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Криворізька північна окружна прокуратура.

Олена

Recent Posts

Ще 43 жінки з Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

Звання «Мати-героїня» присвоїли ще 43 жителькам Дніпропетровщини. Указ про це підписав Президент України Володимир Зеленський.…

25 хв. ago

У Кам’янському районі розшукують зниклу дівчинку

Поліцейські Кам’янського району розшукують неповнолітню Вікторію Савчук. 17 травня 13-річна дівчина пішла зі школи у…

14 години ago

У Дніпрі вилучили безакцизу на 400 тис. грн.

Поліцейські Дніпра припинили нелегальний обіг тютюнових виробів на території міста, вилучили безакциз на 400 тисяч…

14 години ago

У Дніпрі повісилась 17-річна дівчина

16 травня на вулиці Зеленій знайшли мертвою 17-річну дівчину. Попередньо, вона покінчила з життям. Неповнолітня…

15 години ago

На Дніпропетровщині в ДТП постраждав маленький хлопчик

17 травня у Кривому Розі зіштовхнулися Chery та Renault. Як повідомляє видання СВОЇ, в аварії постраждала дитина, хлопчик 5 років,…

15 години ago

Штовхнув дідуся і вирвав сумку: у Дніпрі затримали грабіжника

За підозрою у пограбуванні літнього чоловіка поліцейські Дніпра затримали 43-річного зловмисника. Біля входу у торговельний…

15 години ago