Із зазначених інгредієнтів виходить 3 літрові баночки. Але і вони на довго не залишаться. Ну дуже смачний салат виходить.
Складові
Капуста білокачанна 2 кг, Буряк 700 г, Часник 4 зуб., Корінь хрону 2 ч. л., Кмин 2 ч. л., Кріп 1 пуч., Петрушка 1 пуч., Сіль 2 ст. л.
Приготування
Нашаткуйте капусту, додайте сіль і добре помніть руками. Всипте кмин і ще раз ретельно перемішайте.
Очистіть буряк і натріть його на середній тертці. Подрібніть два невеликі пучки зелені. Часник і корінь хрону натріть на дрібній тертці.
Розкладіть шарами капусту та буряк, чергуючи їх між собою, по чистих сухих банках. Перший та останній шари мають бути з капусти. Утрамбуйте. Сік, що виділився, теж розлийте по банках.
Накрийте банки кришками і залиште кваситися 3-4 дні за кімнатної температури. Періодично протикайте капусту, щоби випустити повітря. З часом щільно закрутіть кришки і приберіть банки в холодильник.
Закуска з капусти чудово зберігається і в інших прохолодних місцях. Як і класичний варіант, цей салат можна подавати до картоплі та м’ясних страв. Почніть із кількох баночок, а потім вирішіть, чи варто заготовляти більше.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…
Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…
У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…
У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…
Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…
У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…