У війну жителі Дніпропетровщини безкоштовно прихистили майже 46 тис. переселенців

З початку повномасштабної війни майже 46 тис. переселенців знайшли притулок у будинках мешканців Дніпропетровщини. Тимчасове житло їм надали безкоштовно. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Державну програму «Прихисток» запустили на допомогу тим, хто змушений через війну залишити власні будинки та переїхати у безпечніші місця. З нею зручно знайти тимчасове житло. Власні будинки надають переселенцям та мешканцям області», – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОВ Андрій Коломоєць.

Він додав: якщо раніше знайти чи запропонувати житло для переселенців можна було лише на сайті «Прихисток», то тепер це зручно зробити і у міській чи сільській раді.

«Власники житла, які розмістили у себе переселенців, одержують компенсацію витрат на комуналку. Для цього маємо звернутися до місцевих органів соцзахисту, – сказав Андрій Коломоєць. – З 1 жовтня розмір відшкодування збільшився вдвічі. Нині він – 900 грн. на місяць за одну людину».

Документи на компенсацію слід подавати з 1 до 5 числа кожного місяця. Мати довідки чи роздруківки про відсутність заборгованості за комунальні послуги.

«Раніше компенсацію витрат на житлово-комунальні послуги сплачувала держава. Наразі – міжнародні благодійні фонди», – уточнив Андрій Коломоєць. Загалом із березня за програмою «Прихисток» мешканцям Дніпропетровщини було нараховано понад 48,5 млн грн компенсації.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

2 години ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

6 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

6 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

7 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

7 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

7 години ago